Όποια και να είναι η σημερινή κατάσταση, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανάγνωση των είκοσι άρθρων της Συμφωνίας δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι η αντίσταση είναι απαραίτητη για το όνομα της Μακεδονίας, για να μάθουν όλοι ότι δεν υπάρχει υπόσταση γλωσσολογική για το θέμα της γλώσσας, ότι δεν έχει νόημα το θέμα της ιθαγένειας, ότι δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε τα δικά μας βιβλία της ιστορίας μόνο και μόνο για να ευχαριστήσουμε τους άλλους, ότι δεν υπήρχε λόγος να δώσουμε δικαιώματα πάνω στην ελληνική ΑΟΖ χωρίς καν να την έχουμε θεσπίσει.

Τώρα μπαίνουμε σε μια ιστορική φάση και γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε θέση. Για να μπορούμε να πούμε τι κάναμε εκείνη την περίοδο για την Ελλάδα στους αγέννητους και πως σεβαστήκαμε τους νεκρούς μας όλα αυτά τα χρόνια του Έθνους.

Έτσι το Συλλαλητήριο της Αθήνας αυτό το Σάββατο είναι απαραίτητο.

Αποτελεί την συνέχεια των πρώτων μεγάλων και ιστορικών Συλλαλητηρίων που άρχισαν στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμα κι αν είναι Συλλαλητήριο της βροχής ή της θύελλας δεν έχει καμία σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι να είμαστε εκεί που γράφεται η ιστορία για να αντισταθούμε για τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, για τη συνέχεια της ιστορίας. Το Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα είναι η λαϊκή απάντηση στα απαράδεκτα άρθρα της Συμφωνίας.

Και αυτή με τα προβλήματα που δημιουργεί για το μέλλον αφού είναι δεσμευτική, δεν μπορεί να έχει νόημα για τον Ελληνισμό και την Ιστορία. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα της αντίστασης και αυτό πρέπει να γίνει με όλη τη δύναμή μας διότι είναι θέμα εθνικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here