Η ΝΔ περιμένει μνημόνιο με… περιτύλιγμα

0

Η ΝΔ περιμένει μνημόνιο με... περιτύλιγμα

Τον αντιπολιτευτικό βηματισμό της θα αναζητήσει σήμερα η Λεωφόρος Συγγρού κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αντώνη Σαμαρά στις 11 το πρωί, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Οι χθεσινές εξελίξεις στις Βρυξέλλες έβαλαν νέα δεδομένα πάνω στο τραπέζι, με τη ΝΔ να κρατά προς το παρόν στάση αναμονής μέχρι η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα περιέχεται στο αίτημα για εξάμηνη παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης.

Στο άτυπο κομματικό όργανο, τη δημιουργία του οποίου είχε ανακοινώσει στην πρώτη μετά την εκλογική ήττα συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Ν.Δ ο κ. Σαμαράς, συμμετέχουν ex officio ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ είχε επίσης ανακοινώσει την ένταξη σε αυτό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παρότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε οποιαδήποτε κομματική θέση.

Η πρώτη συνεδρίαση του συγκεκριμένου οργάνου πραγματοποιήθηκε στη Βουλή αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και στη συνεδρίαση εκείνη συμμετείχε και ο Μάκης Βορίδης ο οποίος δεν έχει μέχρι στιγμής κάποιο κομματικό πόστο.

Στελέχη της Συγγρού έκαναν λόγο χθες το βράδυ για «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος για να βάλει περιτύλιγμα στα μέτρα που έρχονται, υποστηρίζει ότι άλλο πράγμα είναι η δανειακή σύμβαση της οποίας ζητούν την παράταση και άλλο το Μνημόνιο που την συνοδεύει. Τα ίδια στελέχη υπενθύμιζαν πως δανειακή σύμβαση υφίσταται μόνο αν πληρούνται οι όροι του προγράμματος, γι αυτό συνδέονται και οι δόσεις του δανείου με την εφαρμογή του Μνημονίου.

Τέλος, στο κενό φαίνεται να πέφτει η προσπάθεια από πλευράς του Αντώνη Σαμαρά συγκρότησης ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Αν και ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε τηλεφωνικά με τους αρχηγούς των δυο κομμάτων μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Βενιζέλος συναντώνται σήμερα με τον πρωθυπουργό προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης, με το Ποτάμι να έχει ζητήσει ήδη να συμμετέχει στη χάραξη εθνικής γραμμής. Πάντως από τη Συγγρού δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο επ’ αυτού, διευκρινιζόταν όμως ότι από πλευράς ΝΔ δεν ζητήθηκε ποτέ επίσημη ενημέρωση.

Απάντηση