Η… “μυστική” συνάντηση Καραμανλή – Γιαννάκου και η εβδομάδα των Παθών της ΝΔ

0

Η... `μυστική` συνάντηση Καραμανλή – Γιαννάκου και η εβδομάδα των Παθών της ΝΔ

Την… εβδομάδα των παθών ετοιμάζεται να “ζήσει” η ΝΔ καθώς πρόκειται να ανοίξει επίσημα η συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου. Ραντεβού ΚαραμανλήΓιαννάκου σήμερα.

Η αλήθεια είναι πως οι συζητήσεις σε εσωκομματικό επίπεδο για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα… αλλεπάλληλα δείπνα βουλευτών και στελεχών.

Ένα από αυτά, εκείνο που διοργάνωσε στη Αθηναΐα η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, με τη συμμετοχή 14 στελεχών που δεν κρύβουν την ανησυχία για το μέλλον της παράταξης και την ανάγκη για αλλαγή προσώπων και πολιτικών.

Η κα. Γιαννάκου πρόκειται πιθανότατα σήμερα να επισκεφτεί το γραφείο του Κώστα Καραμανλή όπως είχε συμφωνηθεί στο γεύμα των “14”, παρόλα αυτά δεν υπάρχει ακριβής χρόνος καθώς δεν θέλουν να δοθεί δημοσιότητα ώστε να μη δοθεί η εντύπωση ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμμετέχει στις εσωκομματικές διεργασίες.

Ακονίζουν μαχαίρια ενόψει Κ.Ο. – Ποιοι θα στηρίξουν Σαμαρά

Η εβδομάδα των… Παθών της ΝΔ ξεκινά με τη συνάντηση Καραμανλή – Γιαννάκου και κορυφώνεται με την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη Πέμπτη.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες της αίθουσας της Γερουσίας στη Βουλή οι “γαλάζιοι” βουλευτές αναμένεται να πάρουν λόγο με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τα αίτια της ήττας, την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος και την αλλαγή ηγεσίας.

Από την άλλη μια ομάδα βουλευτών που έχει μείνει δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ετοιμάζει τη δική της …γραμμή Μαζινό προκειμένου να αντιμετωπίσει τα …πυρά της κριτικής που αναμένεται να ασκηθεί στον πρώην πρωθυπουργό.

Η ομάδα βουλευτών που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της ΝΔ και χαρακτηρίζονται ως “σαμαροφύλακες” αποτελείται από τους Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Σταμάτη, Θόδωρο Φορτσάκη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστα Τασούλα, Ανδ. Κατσανιώτη, Χαρ. Αθανασίου, Β. Γιογιάκα, Στ. Γιαννάκη, Κ. Βλάσση και Κώστα Καραγκουνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αμφισβητίες του Αντώνη Σαμαρά που πρόκειται να θέσουν το ζήτημα της δεξιάς στροφής και ρητορείας αναμένεται να απαντήσουν οι Μακης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης. Οι δυο τους δεν θα υπερασπιστούν μόνο τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά και τους εαυτούς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης ετοιμάζει και ένα γεύμα ως απάντηση σε εκείνο της Μαριέτας Γιαννάκου χωρίς όμως να έχει βρει ακόμη τους πρόθυμους να συμμετέχουν.

Στη ΝΔ πάντως τα γεύματα συνεχίζονται, ένα τέτοιο ετοιμάζει και ο Νότης Μηταράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο θα παραστούν περίπου 25 βουλευτές και στελέχη. Βουλευτές που θα δώσουν το παρών δηλώνουν σε συνομιλητές τους ότι αυτό το γεύμα δεν έχει πολιτικά μηνύματα καθώς ο κ. Μηταράκης οργανώνει το συγκεκριμένο τραπέζι κάθε χρόνο. Σύμφωνα όμως με καλά γνωρίζοντες τη “γαλάζια” Ιερουσαλήμ τέτοια γεύματα μόνο τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σε νέο γεύμα πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ θα παρακαθίσουν και οι “14” της Αθηναΐδας, γεύμα το οποίο προσανατολίζεται να πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά σε σπίτι κορυφαίου στελέχους προκειμένου να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως και να έχει η συνεδρίαση της ΚΟ καθώς επίσης και η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής που θα ακολουθήσει στο τέλος του μήνα θα ανοίξει για τα καλά την εσωτερική συζήτηση στη ΝΔ.

Απάντηση