Πολιτική

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει μόδα;

Αλήθεια, ποια μπορεί να είναι η πορεία του ΠΑΣΟΚ από εδώ και στο εξής; Καλά τα σύμβολα, καλά τα ονόματα, αλλά μήπως τελικά χρειάζεται μια μεγάλη εσωτερική επανάσταση;

Στην πραγματικότητα, όσα ερωτήματα κι αν βάλω στο μυαλό μου καταλήγω στο συμπέρασμα ότι για αυτά δεν υπάρχουν απαντήσεις! Όχι γιατί πρόκειται για ερωτήματα εκτός τόπου και χρόνου, αλλά γιατί οι όποιες απαντήσεις περιορίζουν την πραγματικότητα.

Αυτό που χρειάζεται είναι το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει «μόδα», να ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία από κάτω προς τα πάνω και όχι τα ίδια πρόσωπα – η κορυφή δηλαδή – να επιχειρήσει να συμπαρασύρει τη βάση.

Εκτός κι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως άλλος Peter Higgs εμφανιζόταν ένα πρωϊνό, σε μια μεγάλη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας και σε πανεθνικό –αν όχι παγκόσμιο– δίκτυο, εμφανώς συγκινημένος αποκάλυπτε στο κοινό την ανακάλυψη του αιώνα!

Το πολυπόθητο «πράσινο» μποζόνιο, αποσπώντας, ασφαλώς, το θερμό χειροκρότημα όλων όσων παρακολουθούσαν.

Μα καλά γίνονται αυτά στις μέρες μας;

 

Φυσικά και γίνονται!

Όπως το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου από το ξενοδοχείο Park κρατώντας μια σελίδα χαρτί στο χέρι του «αποκάλυπτε» στους παρευρισκόμενους ότι είχε βρει το… DNA του πράσινου σοσιαλισμού, έτσι και ο 4ος κατά σειρά αρχηγός του ΠΑΣΟΚ καλείται να κάνει την δική του ανακάλυψη του αιώνα!

Το DNA το έχει στα χέρια του, τα σωματίδια – στελέχη του – επίσης.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα εργαστήριο, ένας επιταχυντής των σωματιδίων και την… τύχη με το μέρος του!

Οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες, άλλωστε, τον ευνοούν.

Τα σωματίδια-στελέχη βρίσκονται ήδη από μόνα τους σε τροχιά «σύγκρουσης»!

Έχουν ήδη αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες, για τους δικούς τους βέβαια λόγους, έχουν μπει στον επιταχυντή χωρίς καν να γνωρίζουν την κατάληξη και αυτό που απομένει είναι, ο εμπνευστής του πειράματος να τους βάλει κατά μήκος μιας τροχιάς, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία, να τα οδηγήσει σε σύγκρουση με άλλα σωματίδια αποκαλούμενα σωματίδια στόχοι!

Η ευκαιρία είναι μοναδική!

Αρκεί βέβαια ο πράσινος Higgs να έχει καταλήξει στο τέλος ποια από τα υγιή «σωματίδια» θα κρατήσει και ποια θα εξαϋλώσει

http://www.aixmi.gr/index.php/borei-topasok-na-xanaginei-moda/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close