Οικονομία

Προσοχή με τις δήθεν προσφορές της Black Friday

Ήδη κάποιες αλυσίδες καταστημάτων έχουν ξεκινήσει τις υποτιθέμενες προσφορές για το Black Friday ή μάλλον καλύτερα το Βλακς Friday.

Γιατί σα βλακες αντιμετωπίζουν το αγοραστικό κοινό όταν βγάζουν στη φόρα laptops και κινητά 3ετιας με μια μεγάλη διαγραφή της τιμής που είχε πριν τρία χρόνια και βάζει την εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Ή άλλο ένα κόλπο ξεφορτωνονται τα εκθεσιακό κομμάτια.

Π.χ ένα λαπτοπ εκθεσιακό η οθόνη του αν είναι ενός έτους έχει μένει ανοικτή όσο θα τη χρησιμοποιήσει ο μέσος χρήστης σε 10 χρόνια.

Και να σου οι σούπερ προσφορές.

Με ένα σύντομο ψάξιμο είδαμε ότι ελάχιστες είναι οι ουσιαστικές προσφορές και μιλάμε για μερικές δεκάδες ευρώ σε ξεπερασμένα μοντέλα. Προσοχή λοιπόν και μην παρασύρεστε.

Ενδεικτική ήταν η περσινή προσφορά λαπτοπ που στο φυλλάδιο πριν 2 μήνες αλυσίδα είχε π.χ 419€ να έχει μεγάλη ταμπέλα διεγραμμενο 690€ και τιμή Black Friday 423€.

Προσοχη λοιπόν και ένα ψάξιμο στο ίντερνετ πριν αφήσετε τα λεφτακια σας…

Στις ΗΠΑ η γιορτή πραγματοποιείται την 4η Παρασκευή του Νοέμβρη και θεωρείται η αρχή της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Τα έσοδα των καταστημάτων από της πωλήσεις εκείνης της χρονικής περιόδου ήταν παραδοσιακά τα σημαντικότερα της χρονιάς, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να καταγράφουν κέρδη, έχοντας «μαύρο» το τελικό αποτέλεσμα του ισολογισμού τους (το γνωστό «bottomline»), το οποίο αντιστοιχεί σε θετικό πρόσημο (αντίστοιχα, το κόκκινο δηλώνει τις ζημίες).

Έτσι η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη καθιερώθηκε ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, και προέκυψε η ονομασία Black Friday.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close