Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, αφού επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα, τόνισε πως «κανείς δεν επιθυμεί τη διαιώνιση των μέτρων λιτότητας».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ, τόνισε πως η στιγμή αυτή είναι σημαντική και αποφασιστική, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη και πρόσθεσε πως χρειάζεται αποφασιστικότητα για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, προς όφελος του ελληνικού λαού, τονίζοντας, όμως, την αναγκαιότητα, οι προσπάθειες που θα γίνουν να έχουν σαν στόχοι την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης, κάτι το οποίο, μάλιστα, χαρακτήρισε, αδιαπραγμάτευτο.

Ο κ. Μοσκοβισί, ανέφερε, επίσης, ότι από τη στιγμή που ζητούνται από τους Ελληνες τέτοιες θυσίες, πρέπει να τους προσφερθεί μια ορατή προοπτική και τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να συμβάλει σε αυτό, δια μέσου των διαρθρωτικών ταμείων.

Οσον αφορά στην ανάπτυξη, ανάδειξε για άλλη μια φορά την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, από ξένες επιχειρήσεις, εκφράζοντας την άποψη ότι υπάρχουν γαλλικές εταιρείες, που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν, σ’ ένα πλαίσιο αρωγής και τεχνικής βοήθειας από την χώρα του.

Πηγή: Μοσκοβισί: «Κανείς δεν επιθυμεί τη διαιώνιση των μέτρων λιτότητας» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/67883#ixzz26WUYp6MQ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here