Μονώσεις ταρατσών – Συμβατική ή με ασφαλτόπανα;

0

Η ταράτσα είναι μία πολύ σημαντική υποδομή του κτηρίου σας, η οποία προστατεύει τον φέροντα οργανισμό σε πολύ μεγάλο επίπεδο όσον αφορά το θέμα της μόνωσης.

Για να αντιληφθείτε ότι υπάρχει πρόβλημα θερμομόνωσης στην ταράτσα σας και ότι οι θερμοκρασιακές συνθήκες διαβίωσης μέσα στο σπίτι σας αρχίζουν να αλλάζουν είναι πολύ βασικό να επισκεφθεί τον χώρο σας ένα ειδικό συνεργείο. Εσείς οι ίδιοι μπορείτε να αναγνωρίσετε ότι στον χώρο σας υπάρχει πρόβλημα αν:

  • Στο ταβάνι υπάρχουν μαύρα σημάδια από την υγρασία πιθανότατα λόγω έλλειψης θερμομόνωσης.
  • Ισχυρό σημάδι ότι το σπίτι χρειάζεται θερμομόνωση και όχι απλές μονώσεις ταρατσών είναι η υγρασία το ταβάνι, ειδικά τις ημέρες που βρέχει.

Για να σιγουρευτείτε ότι υπάρχει πρόβλημα μόνωσης στην ταράτσα σας κάντε ένα απλό κόλπο. Ανεβείτε στην ταράτσα σας και βρέξτε με το λάστιχο μια περιοχή για να δείτε αν τρέχουν νερά.

Αν επιλέξετε συμβατική μόνωση

Στις συμβατικές μονώσεις ταρατσών, πρώτα εφαρμόζεται η στεγανοποίηση και μετά η θερμομόνωση, για την άμεση και αποτελεσματική προστασία να μην περάσουν τα βρόχινα νερά της βροχής μέσα από τις πλάκες. Από τη μία έτσι εξασφαλίζεται η πολύ καλή στεγάνωση και από την άλλη η καλύτερη θερμομόνωση. Το ειδικό συνεργείο μπορεί να σας συμβουλεύσει, για το αν χρειάζεται να υπάρχει κάτι πάνω από την επιφάνεια της ταράτσας, συνυπολογίζοντας αν η χρήση της ταράτσας θα είναι συχνή ή όχι.

Αν επιλέξετε μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανα

Τα ασφαλτόπανα είναι ένας πιο σύγχρονος τρόπος μόνωσης αφού συνδυάζουν την οικονομία και την αξιοπιστία. Είναι διαθέσιμα σε λογικές τιμές και διατηρούν τη λειτουργικότητά τους για παραπάνω από 20 χρόνια.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της μόνωσης με ασφαλτόπανο είναι η 100% προστασία από την υγρασία, ειδικά από την βροχή. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται παρουσιάζουν απόλυτη πρόσφυση. Τέλος υπάρχει και η οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας.

Η DIASTROSI HELLAS στη Θεσσαλονίκη ό,τι χρειάζεστε αναφορικά με μονώσεις ταρατσών και έρχεται στον χώρο σας για να σας δώσει προσφορά!

Απάντηση