Μόνιμοι και με αξιοπρεπείς μισθούς όσοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες

0
«Οι αλλαγές που προωθούμε στη Δημόσια Διοίκηση στέλνουν ένα ακόμη μήνυμα ισχυρής μεταρρυθμιστικής βούλησης της κυβέρνησης, καθώς αποδεικνύουμε ότι είναι εφικτό να υλοποιούμε διαρθρωτικές αλλαγές και ριζικές τομές χωρίς να χάνουμε τον κοινωνικό μας προσανατολισμό», τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στα “Νέα”

Διαβεβαιώνει ότι η μείωση του λειτουργικού κόστους του Δημοσίου δεν θα επιτευχθεί με οριζόντιες απολύσεις και με πτώση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αλλά με την απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της αποδοτικότητας με την επέκταση της χρήσης των νέων τεχνολογιών.

AdTech AdΔηλώνει ότι είναι κατανοητός ο φόβος των δημοσίων υπαλλήλων για την αξιολόγηση διότι, όπως εξηγεί, βασίζεται σε «τραυματικές εμπειρίες» προηγούμενων χρόνων, όταν ορισμένοι απολύθηκαν «γιατί θεωρήθηκαν βαρίδια που έπρεπε να αφαιρεθούν από το αερόστατο, προκειμένου οι επιβάτες της πολιτικής να ανεβαίνουν στην εκτίμηση της νεοφιλελεύθερης ελίτ της Ευρώπης».

Αντίθετα, υπογραμμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση εισάγει ένα σύστημα πραγματικής αξιολόγησης «και όχι έναν αλγόριθμο απολύσεων και άλλων περικοπών στο ανθρώπινο δυναμικό».

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί προσλήψεων “ημετέρων” και για σκόπιμη σύγχυση γύρω από τα πραγματικά στοιχεία, τονίζει ότι «δεν κρύβουμε τους “ημέτερους” κάτω από το χαλί γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε».

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι το υπουργείο προχωρά στη χαρτογράφηση των συμβασιούχων του Δημοσίου προκειμένου «να εκλείψουν σε έναν ορίζοντα χρόνου οι διαφορετικές ταχύτητες εργαζομένων στον δημόσιο τομέα», καθώς άποψη της κυβέρνησης είναι ότι «οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα πρέπει να εργάζονται σταθερά και με αξιοπρεπείς μισθούς».

Αναφέρει, ακόμα, ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει στροφή στην Κεντροαριστερά, αντίθετα το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε τις σοσιαλιστικές αρχές του «για να συναντήσει τον νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ».

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι η ακροδεξιά στροφή της «είναι μια πολιτική πορεία και καθαρή επιλογή» που αδικεί την ιστορία της, καθώς και ότι «προβάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εσωτερικό εχθρό, με την ελπίδα ότι θα κερδίσει τις εκλογές του 2019 με λεξιλόγιο του 1949».

Dikaiologitika News

Απάντηση