Μην κάνετε πράγματα χωρίς να ρωτάτε!

0

Οι αυστηρές παρατηρήσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, στον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με το επίδομα των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και οι μεταξύ τους διάλογοι για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι δυο ηγέτες είχαν διαλόγους για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, για τα πρόσθετα μέτρα, το επίδομα στους συνταξιούχους και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Για το ΔΝΤ
Τσίπρας: Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με το ελληνικό πρόγραμμα. Μας προβληματίζει επίσης η στάση που κρατά στη διαπραγμάτευση
Μέρκελ: Ξέρεις ποια είναι η θέση μας για το ΔΝΤ (σ.σ. θέλει να παραμείνει γιατί αυτό έχει υποσχεθεί στους Γερμανούς βουλευτές). Αλλιώς θα πρέπει να πάω στη γερμανική Βουλή και δεν θέλω να το κάνω αυτό

Για τα πρόσθετα μέτρα
Τσίπρας: Η κυβέρνησή μου δεν θα ψηφίσει μέτρα για το 2019 και το 2020. Αυτό είναι ξεκάθαρο και θέλω να γίνει σαφές.
Μέρκελ: Πρέπει να βρεθεί λύση

Για τα κοινωνικά μέτρα στήριξης των αδυνάμων
Μέρκελ: Τι είναι αυτό;
Τσίπρας: Είναι από την υπεραπόδοση των εσόδων. Θα δοθεί εφάπαξ. Αυτή η κίνηση σε καμία περίπτωση δεν θέτει σε κίνδυνο τους στόχους.
Μέρκελ: Εντάξει, θα μας πουν οι θεσμοί.

Σύμφωνα με την Real News, η Γερμανίδα καγκελάριος, ξεκαθάρισε πως “θέλω σταθερότητα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα” ενώ σχετικά με την παροχή της κυβέρνησης στους χαμηλοσυνταξιούχους φέρεται να παρότρυνε τον Αλέξη Τσίπρα “Μην κάνετε πράγματα χωρίς να ρωτάτε και που διαταράσσουν το αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης”. Ακόμα η Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την δυσαρέσκειά της, για την στοχοποίηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών “ακόμα και από υπουργούς της κυβέρνησης”.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Άνγκελα Μέρκελ πως “δεν είναι καιρός για περιπέτειες” αλλά και πως “Είμαστε ένα βήμα πριν γυρίσουμε σελίδα, με ανοιχτό Προσφυγικό και Κυπριακό. Ας εργαστούμε για ομαλές εξελίξεις”.

Απάντηση