Μια τρυπα στο νερο για τους Αγιους Θεοδωρους στο σημερινο Δ Σ του Δημου

0

prosfyges-metanastes-1000

Τι συζητήθηκε στην αίθουσα του Δ.Σ. Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σχετικά με το θέμα της έλευσης ή μη προσφύγων ή/και μεταναστών στο Δήμο…
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος, “Το μεσημέρι της Πέμπτης, έγινε το ραντεβού με την Ύπατη Αρμοστεία. Παρόντες ήταν η διευθύντρια, ο βοηθός του προγράμματος αλλά και ο γραμματέας του προγράμματος. Συζητήθηκε το θέμα της μεταφοράς ή μη των μεταναστών στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Ύστερα από ευρεία συζήτηση καταφέραμε να τους πείσουμε τουλάχιστον να μην υπογράψουν με τα δύο ξενοδοχεία”. Τόνισε, δε ότι “για την απόφαση αυτή, έπαιξε μεγάλο ρόλο το ψήφισμα που υπεγράφη από τους φορείς του Δήμου και αυτό ήταν το μεγάλο όπλο καθώς όλοι στην Ύπατη Αρμοστεία κατάλαβαν ότι η κοινωνία αντιδρά”.
“Αυτή είναι μια ευχάριστη εξέλιξη”, είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των δύο ξενοδοχείων.

Σε δευτερολογία του, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα, ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία μπορεί να έχει γίνει αλλά θα αποδειχτεί στην πράξη αν θα κρατήσουν το λόγο τους. “Κανείς από τους ανθρώπους που εκπροσωπούσαν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν ήταν Έλληνας. Είπαμε, βέβαια, κάποια πράγματα και συμφωνήσαμε ότι δεν θα έρθουν στο Δήμο πρόσφυγες ή/ και μετανάστες. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ούτε με κάποιο τρόπο να τους αναγκάσω να κρατήσουν το λόγο τους. Ούτε μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν θα κάνει κανένας ξενοδόχος από εδώ και πέρα αίτηση για να φιλοξενήσει αυτούς τους ανθρώπους. Τα έχω ξαναπεί: Υπήρξε ξενοδόχος στο Λουτράκι που ήρθε και μου είπε: Δήμαρχε, θα μου γεμίσεις εσύ το ξενοδοχείο μου φέτος; Ο Δήμος, δεν είναι τουριστικό γραφείο. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο χρήμα κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία με τον ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ, είναι ένα μεγάλο λαμόγιο”.

πηγη

Απάντηση