Μετρημένες οι μέρες των ψευτοαριστερών εθνολαικιστών (του Νίκου Χανιά)

0

image

Με μία κίνηση ακραίου αυταρχισμού ο πρωθυπουργός,παρακάμπτοντας συλλογικά ,κομματικά και κυβερνητικά όργανα καρατόμησε πολιτικά τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ενέργεια που ξυπνά άσχημες μνήμες και ξεπερνά το πάλαι ποτέ αρρωστημένο δικομματικό σύστημα. Κανένας πρωθυπουργός σε καμία δημοκρατική χώρα δεν έχει το καταστατικό δικαίωμα να αποφασίζει και να διατάζει την διαγραφή βουλευτή.Για ποια δημοκρατία όμως μιλάμε? γιαυτή που σχεδόν όλα τα νομοθετήματα εισάγονται και ψηφίζονται με την διαδικασία του κατεπείγοντος, γιαυτή που οι βουλευτές άβουλοι και ουσιαστικά ανημέρωτοι σύρονται και πειθαναγκάζονται σε ψηφοφορίες ή τέλος γιαυτή που δεν σέβεται και δεν εκτελεί τις τελεσίδικες αποφάσεις των Ανωτάτων δικαστηρίων.
Με έκδηλο πλέον τον πανικό ο Τσίπρας προσπαθεί να συγκρατήσει την προιούσα αμφισβήτηση για την ακολουθούμενη πολιτική, αλλά και τις φυγόκεντρες τάσεις που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του Σύριζα.
Καταλύτης των ραγδαίων εξελίξεων είναι σίγουρα η γενικευμένη κατακραυγή που εισπράττουν τα στελέχη του Σύριζα σε κάθε εμφανισή τους, για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των κατοικιών, για το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών και για όλα τα επώδυνα μέτρα που προωθούνται και σχεδόν προεξοφλούν τη δημιουργία νέου αγεφύρωτου ρήγματος στο κυβερνών κόμμα.
Αυτοί που επί πέντε χρόνια κρυμμένοι στην γωνία πετροβολούσαν εκ του ασφαλούς τους πάντες, αυτοί που καλούσαν τον κόσμο να μην πληρώνει τίποτα,θα πληρωθούν από την κοινωνία με το ίδιο ακριβώς νόμισμα.Θα θερίσουν ότι ακριβώς έσπειραν.
Δεν χρειάσθηκαν ούτε δύο μήνες από τις εκλογές για να αποκαλυφθεί η μεγάλη πολιτική απάτη που στηρίχθηκε σε αλλόκοτα ψέμματα. Οι πολίτες ,εκτός από το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν το τεράστιο κόστος του νέου λογαριασμού που δημιούργησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βλέπουν ακόμα ότι ,πέρα από το σκληρό τρίτο μνημόνιο των Τσίπρα – Καμμένου το οποίο εφαρμόζεται κατά γράμμα, δεν υπάρχει κανένα παράλληλο πρόγραμμα ούτε βέβαια ισοδύναμα ούτε φυσικά τα άλλα παραμύθια που υποσχόταν ο Σύριζα.
Οι μέρες των συγκυβερνώντων ψευτοαριστερών δημαγωγών και εθνολαικιστών είναι πλέον μετρημένες.

Χανιάς Νίκος

Απάντηση