Άγρια κόντρα ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία της πρότασης μομφής να εξελιχθεί σε… επείγουσα. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης εισηγήθηκε να κλείσει η συζήτηση στις δύο το μεσημέρι του Σαββάτου και όχι το βράδυ της ίδιας ημέρας, όπως τουλάχιστον προβλέπει το δεδικασμένο.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων, τη μεθόδευση Βούτση σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, όμως η πλειοψηφία είχε άλλη γνώμη. Έτσι ο Πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε στην Ολομέλεια με την συγκεκριμένη πρόταση, όμως βρήκε απέναντί του, τόσο τη ΝΔ όσο το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, αφού υπενθύμισε πως είναι παράδοση η διαδικασία να κρατά τρεις ημέρες, τόνισε: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε προς τι αυτή η σπουδή, δεν είναι μόνο η φαλκίδευση κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Αλλά τι φοβάται η κυβέρνηση; Τη Βουλή; Αυτή τη συζήτηση; ή μήπως το λαό καθώς έχουν προαναγγελθεί συλλαλητήρια το Σάββατο; Η πρακτική αυτή είναι φοβική απέναντι στο λαό αλλά και αλαζονική ταυτόχρονα».

Την σκυτάλη πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος  τονίζοντας ότι για ζητήματα που αφορούν κυβερνητικό έργο αποτελεί υποχρέωση της Βουλής να δώσει χώρο και χρόνο σε κάθε άποψη που θέλει να ακουστεί. Λίγο αργότερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος ζήτησε να ακολουθηθεί η πεπατημένη των προηγούμενων διαδικασιών.

Ο Νίκος Βούτσης, αντί να δώσει τον λόγο σε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε ο ίδιος να απαντήσει μολονότι καθόταν στην έδρα του Προέδρου της Βουλής. «Το τελευταίο το οποίο φοβάται αυτή η κυβέρνηση και η έδρα είναι τις μαζικές κινητοποιήσεις, διότι υπάρχει ένα προτέρημα, ένα πρόκριμα, μια παράδοση και μια διαδρομή, γιατί έχουμε συμμετάσχει επί πολλά χρόνια και δεν τις έχουμε δει ούτε από τζάμια ούτε απ’ έξω», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Καταλόγισε, δε, στη Νέα Δημοκρατία ότι θέλει να στήσει μια επικοινωνιακή αντιπαράθεση, λέγοντας ότι εκπρόσωπος της Πειραιώς βρέθηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μία ώρα πριν τη διάσκεψη να καταγγείλει αυτό ότι ο Βούτσης θέλει Σάββατο μεσημέρι γιατί φοβούνται τις διαδηλώσεις.

Απάντηση στον Νίκο Βούτση έδωσε άμεσα ο Κωστής Χατζηδάκης, τρολάροντας τον ΣΥΡΙΖΑ. «Άκουσα τον Α. Τσίπρα να λέει ότι είναι υπερήφανος για τη συμφωνία με τα σκοπιά. Ε αφού είστε υπερήφανοι δώστε στους εαυτούς σας χρόνο να διαφημίσετε όσα κάνετε αλλά προφανώς δεν πιστεύετε ούτε εσείς τους εαυτού σας».

Εν τέλει ο Νίκος Βούτσης φάνηκε να κάνει βήματα προς τα πίσω, λέγοντας ότι αν υπάρχουν ομιλητές τότε η διαδικασία δεν θα σταματήσει. Ωστόσο, είπε ότι σήμερα και αύριο οι εργασίες της Ολομέλειας θα ολοκληρωθούν στις 1.30 τα μεσάνυχτα.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjru_inztPbAhVK6RQKHSJWAXwQqOcBCCgwAA&url=https%3A%2F%2Fwww.liberal.gr%2Farthro%2F208617%2Famyna–diplomatia%2F2018%2Fme-entasi-gia-tin-diadikasia-xekinise-i-suzitisi-epi-tis-protasis-momfis-tis-nd.html&usg=AOvVaw2MJfTS6zOf3YfkSWb_iWB_

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here