Με check-in στο Foursquare στο εξής οι παρουσίες των μαθητών στα σχολεία

0

Foursquare-Checkin

Μια νέα εποχή στα σχολεία έρχεται να εγκαινιάσει η συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας με τo δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Foursquare. Έτσι, στο εξής, η καταγραφή των παρουσιών των μαθητών δεν θα αποτελεί καθήκον του απουσιολόγου, αντίθετα αυτές θα δηλώνονται απευθείας στην εφαρμογή με ένα απλό check-in.

Όπως προβλέπει το σχέδιο του Υπουργείου, οι μαθητές θα καλούνται να κάνουν check in με την έναρξη κάθε διδακτικής ώρας, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους στην αίθουσα. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν κάνει το απαραίτητο check-in, τότε θα χρεώνεται αυτόματα με απουσία, ενώ αν αποβληθεί από την αίθουσα τότε ο καθηγητής θα τον αναγκάζει να σβήσει το check-in που είχε κάνει προηγουμένως. Το Υπουργείο Παιδείας μάλιστα κατάφερε να πείσει την εταιρεία να προσαρμόσει τον τίτλου του δημάρχου (mayor) σε τίτλο του σπασίσκλα (geek), επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο τους μαθητές με τις περισσότερες παρουσίες στις σχολικές τάξεις, ενώ για να τους δελεάσει ακόμη περισσότερο θα τους επιτρέπει με κάποια check-ins να «ξεκλειδώνουν» δώρα, όπως για παράδειγμα τα «sos» κάποιου διαγωνίσματος ή τον κωδικό wi-fi του σχολείου.

Η χρήση του foursquare στα σχολεία δεν πρόκειται να περιοριστεί όμως στην καταμέτρηση των παρουσιών των μαθητών, καθώς η συμφωνία του Υπουργείου προβλέπει εκμετάλλευση ολόκληρου του εύρους των δυνατοτήτων της εφαρμογής. Έτσι, για κάθε διδακτέο μάθημα, οι μαθητές θα μπορούν να αφήνουν τα δικά τους σχόλια, αξιολογώντας τους καθηγητές, με τον καθηγητή που θα συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία να ανακηρύσσεται αυτόματα σε Λυκειάρχη της επόμενης χρονιάς. Από τη διαδικασία αυτή ωστόσο, το Υπουργείο αποφάσισε να αποκλείσει a priori όλους τους γυμναστές.

Σχολιάζοντας την παραπάνω απόφαση ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στο «Κουλούρι»: «Με αυτή τη συμφωνία πετυχαίνουμε με ένα σμπαρο, δυο τρυγόνια. Αφενός καταργούμε τον διαχρονικά αντιπαθή θεσμό του απουσιολόγου, καταφέρνοντας ένα αποφασιστικό χτύπημα στο σχολικό εκφοβισμό, αφετέρου βοηθάμε τη νεολαία να αγκαλιάσει τον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας». Τέλος, ο υπεύθυνος της εταιρείας Foursquare τόνισε πως «η ενέργεια αυτή αποτελεί την τελευταία ελπίδα να επαναφέρουμε τα check-ins στη μόδα», ενώ δεν απέκλεισε μελλοντική  εξάπλωση της συμφωνίας και στις δημόσιες υπηρεσίες.

Με check-in στο Foursquare στο εξής οι παρουσίες των μαθητών στα σχολεία

 

Δε νομιζω να χρειάζεται να σας πούμε ότι το άρθρο είναι τρολάρισμα….

Leave a Reply