Μαθητές Σε Απογνωση – Πως να τα προλάβεις όλα

0

Ξέρω… ξέρω… Τι να πρωτοπρολάβεις μέσα στη μέρα; Σχολείο, φροντιστήριο, γεύματα, δραστηριότητες, μπάνιο, διάβασμα, βόλτα με φίλους, σερφάρισμα στα social, Netflix… Είναι όντως πολλά, αλλά δεν είναι τόσο βουνό όσο φαίνεται. Το παν είναι να έχεις σύστημα. Αλλά ας τα πάρουμε με την σειρά, βήμα προς βήμα σήμερα θα φτάσεις ένα «τσικ» πιο κοντά στο να καταφέρεις να διαχειριστείς τον χρόνο σου αποτελεσματικά.

Βήμα 1ο

Κάνε ένα σχεδιάγραμμα με 3 στήλες. Στην πρώτη στήλη βάλε όλα όσα έχεις να κάνεις μέσα στην καθημερινότητά σου που δεν αναβάλλονται. Στην μεσαία στήλη βάλε τα λιγότερο σημαντικά και στην τελευταία στήλη γράψε τις απλές επιθυμίες που δεν έχουν χρονική δέσμευση ως προς την πραγματοποίησή τους.

Βήμα 2ο

Σημείωσε τους χρόνους που χρειάζεται το κάθε τι.

Βήμα 3ο

Δημιούργησε ένα πρόγραμμα με όλα όσα είναι στην πρώτη στήλη αναλυτικά με ώρες και μέρες. Στην ώρα που αφιέρωνες στο διάβασμα πρόσθεσε ένα 30% και δεσμεύσου να το τηρήσεις για 2 εβδομάδες για αρχή και μετά ανανεώνεις τον στόχο σου. Θα διαπιστώσεις μέρα με τη μέρα ότι ο χρόνος περνάει νεράκι όσο συνηθίζεις το νέο σου πρόγραμμα ενώ παράλληλα νιώθεις ότι έχεις προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη μέρα. Αυτό σου ανεβάζει τις επιδόσεις και την αυτοπεποίθηση ενώ σου περιορίζει σημαντικά το άγχος.

Βήμα 4ο

Μετά το σχολείο και το μεσημεριανό, ξεκουράσου μισή ώρα με το ρολόι και ξεκίνα το διάβασμα αρχίζοντας με τα πιο δύσκολα μαθήματα. Θα μπορέσεις να τα αφομοιώσεις πολύ πιο εύκολα όσο είναι νωρίς ακόμη.

Βήμα 5ο

Πριν ξεκινήσεις το διάβασμα, άδειασε το γραφείο σου και φέρε κοντά σου όσα θα χρειαστείς για να ολοκληρώσεις το διάβασμά σου και ένα μπουκαλάκι νερό. Φρόντισε να έχεις σωστό φωτισμό και σωστή στάση σώματος.

Βήμα 6ο

Όταν διαβάζεις βάζε το κινητό σε λειτουργία πτήσης. Θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς όσο δεν φαντάζεσαι. Κάθε μισή ώρα μελέτης, κάνε μία μικρή διακοπή 5 λεπτών να σηκωθείς, να κάνεις μερικά βήματα και να τεντωθείς. (Έξτρα τιπ: όσο διαβάζεις μάσα τσίχλα. Η μονότονη αυτή κίνηση σε κάνει να εστιάζεις πιο έντονα σε ότι κάνεις)

Βήμα 7ο

Όταν ολοκληρώσεις τα προηγούμενα βήματα είναι η ώρα για να κάνεις τα της δεύτερης στήλης που γράψαμε στην αρχή. Όσα είναι στην τρίτη στήλη θα πρέπει να χωρέσουν σε Σαββατοκύριακα, αργίες και μέρες με ελαφρύτερο πρόγραμμα.

Βήμα 8ο

Πριν κοιμηθείς κάνε μία αργή ανάγνωση των σημειώσεών σου. Αυτό θα βοηθήσει το μυαλό σου να συγκρατήσει καλύτερα τις πληροφορίες.

Το σημαντικό δεν είναι να φτάσεις άμεσα στους στόχους σου. Σημαντικό είναι να παλεύεις γι αυτούς με συνέπεια. Μόνο μέσα από την συνέπεια θα έρθουν τα αποτελέσματα που χρειάζεσαι και όχι από σποραδικές έντονες προσπάθειες.

Στα Φροντιστήρια ΕνΤάξη μπορείς κάθε τόσο να παρακολουθήσεις σεμινάρια που θα σε βοηθήσουν να μάθεις την τέχνη του να μαθαίνεις ευκολότερα όπως επίσης και να κάνεις το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ποια επαγγέλματα ταιριάζουν περισσότερο στα χαρίσματα και τις δεξιότητες σου. Αν ψάχνεις φροντιστήρια στο Περιστέρι, μπορείς να επισκεφτείς ένα από τα 15 εκπαιδευτήρια που διατηρούν και να μάθεις επιπλέον πληροφορίες.

Leave a Reply