Τα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταδίκασε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συνήλθε με θέμα τις επίσημες καταγγελίες που περιήλθαν σε γνώση της και ψήφισε κείμενο τεσσάρων σημείων, στο οποίο, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Το κείμενο δεν υιοθέτησαν, ψηφίζοντας λευκό, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, το κείμενο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής:

  • καταδικάζει τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετέχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής,
  • προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, εφόσον συνεχιστεί η αντικοινοβουλευτική, παράνομη συμπεριφορά βουλευτών, να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση,
  • επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και
  • καλεί την εκτελεστική εξουσία και τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών.

Το κείμενο υπερψήφισαν η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης.

Λευκό ψήφισαν το ΚΚΕ (με τον Σπύρο Χαλβατζή να συνιστά «ψυχραιμία και στάση αναμονής») και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο βουλευτής του Ευ. Αποστόλου ζήτησε να προστεθεί η λέξη «ρατσιστική» βία.

Παρά τη θετική της ψήφο, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Τσαρουχά-Κόλλια επεσήμανε ότι ενώ και στο παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχες συμπεριφορές βουλευτών, η Βουλή δεν είχε αντιδράσει το ίδιο.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος, γεγονός που στηλίτευσε ως ανησυχητικό ο πρόεδρος Χρ.Μαρκογιαννάκης.

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «το άθλιο πολιτικό σύστημα, που αρνείται να βάλει στη φυλακή τους κλέφτες και ευθύνεται για το διεθνή διασυρμό της Ελλάδος, δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας και ορθής συμπεριφοράς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here