ΕπικαιρότηταΤοπικά

Λεωφόρος προς τον παράδεισο ( άρθρο του Σ. Λελέκου)

20120827-212425.jpg

Γεννώνται και τίθενται μερικά εύλογα ερωτήματα μετά την νέα «κατάσταση» στην πόλη της Κορίνθου.
1. Στο νέο Στρατόπεδο με βάση τη σύσταση των «τροφίμων» (δεν ταιριάζει να πούμε φιλοξενούμενων επειδή οι άνθρωποι έχουν προσεχθεί παρά τη θέληση τους) θα ισχύσει το δόγμα Guantanamo ; Αφού η πλειονότητα είναι Αφγανοί και Πακιστανοί? Ή το δόγμα Auschwitz-Birkenau αφού η χρηματοδότηση γίνεται εξ ολοκ
λήρο
υ από την Ε.Ε. της οποίας η ατμομηχανή της είναι η Γερμανία?
2. Όπως έχει διαμορφωθεί το «στρατόπεδο» , έχει οργανωμένους χώρους όπου οι άμοιροι λαθρομετανάστες θα έχουν χώρο προσευχής? Πριν από λίγες μέρες, ο ανατολικός άνεμος έφερνε στην πόλη τους ήχους του στρατοπέδου νεοσύλλεκτων αφού οι ηχητικές εγκαταστάσεις είχαν πρόσφατα ανανεωθεί! Σύντομα, υποθέτω ,όταν τα πράγματα μπουν σε μια σειρά, ο ανατολικός άνεμος (και πάλι) θα μας φέρνει απαλά θρησκευτικούς ήχους (μουλάδες σε μιναρέδες κλπ) αλλά επειδή εμείς οι Κορίνθιοι, είμαστε φιλειρηνικός , συνεργάσιμος και καλοπροαίρετος λαός θα λέμε ο ένας στον άλλον: «άκου κάλε!!! Μου θυμίζει τις διακοπές στην Πόλη!!! Αχ τι ρομαντικά!!!»
3. Το Στρατόπεδο προφανώς, έχει τις εγκαταστάσεις που προβλέπονται . Το διοικητήριο θα μπορούσε κάλλιστα να ονομασθεί «κτήριο Rudolf Höss» προς τιμήν του τελευταίου διοικητή του αντιστοίχου Auschwitz-Birkenau. Όσοι έχουν υπηρετήσει θα θυμούνται ότι το Στρατόπεδο διαθέτει και Φούρνους και μαγειρεία σκέφτονται ενδεχομένως οι αρμόδιοι να κάνουν κάτι με αυτά με δεδομένο ότι οι έγκλειστοι σιτίζονται με catering ? Όπως για παράδειγμα η συμβολική ονομασία τους σε κτήρια: “λεωφόρος προς τον Παράδεισο» , «Canada» κατ` απομίμηση αυτών που «πρώτο-έστησαν» τέτοιες business. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι δεν υπάρχουν: υπερυψωμένα παρατηρητήρια (με Γερμανικά μυδράλια “m42” )και φυσικά ηλεκτροφόρα σύρματα για σίγουρα αποτελέσματα.
4. Έχει γίνει σκέψη για ομοιόμορφη αμφίεση έτσι ώστε να ξεχωρίζουν φρουροί , κρατούμενοι και zonder commando ?
5. Θα υπάρχει κάποιου ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της κράτησης ή θα γίνεται η ζωή πατίνι για να φύγουν μια ώρα γρηγορότερα ?
6. Σε περίπτωση «uprising» (Εξέγερσης) … άστο να μην συνεχίσω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close