Λαφαζάνης: Το πρόγραμμά μας δεν μπορεί να εφαρμοστεί εντός ευρωζώνης

0

«Εγώ τις δημοσκοπήσεις δεν τις υπολογίζω» τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 και στον Νίκο Στραβελάκη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και πρόσθεσε:

«Και δεν τις υπολογίζω εδώ και καιρό, όχι τώρα, στην προεκλογική αυτή περίοδο. Διότι δεν μπορούν να αποτυπώσουν τα μεγάλα ρεύματα της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, και γιατί παίζουν –θα έλεγα- άσχημα πολιτικά παιχνίδια και υπηρετούν συγκεκριμένες συστημικές σκοπιμότητες. Θα πέσουν έξω».

Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας: «Η ΛΑΕ είναι η μόνη δύναμη η οποία έχει ένα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, εναλλακτικό, αντιμνημονιακό πρόγραμμα (…) Αν η Λαϊκή Ενότητα έχει δυναμική, τα μνημόνια δεν υπάρχουν την από τη Δευτέρα των εκλογών. Η μνημονιακή συναίνεση θα πέσει στο κενό».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της ΛΑΕ, υπογράμμισε ότι: «Εμείς δεν δραπετεύσαμε από πουθενά. Εμείς είμαστε συνεπείς και σταθεροί στο πρόγραμμά μας. Ο Αλέξης ο Τσίπρας δραπέτευσε και πέρασε στην απέναντι όχθη, στην όχθη των μνημονιακών πολιτικών και αυτών που έχουν υπογράψει μνημόνια».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΛΑΕ ο κ. Λαφαζάνης, επεσήμανε ότι «θεωρούμε ότι μέσα στην ευρωζώνη δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί η ευρωζώνη είναι μια γερμανική, οικονομική και κοινωνική φυλακή. Γιατί η ευρωζώνη είναι συνώνυμη της λιτότητας και της κοινωνικής λεηλασίας (…) Αυτό το πρόγραμμα χρειάζεται ένα εθνικό νόμισμα για να εφαρμοστεί και αυτό το εθνικό νόμισμα μπορεί να στηρίξει την οικονομία μας και την παραγωγική της βάση και δεν είναι καθόλου καταστροφή. Είναι μια βιώσιμη, εναλλακτική λύση».

Πηγή: enikos.gr

Απάντηση