Στην εκτίμηση πως οι ληστές που χτύπησαν το απόγευμα της Τρίτης προέρχονται από την Αττική και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία με αρκετά χτυπήματα, καταλήγουν για την ώρα

οι Αρχές στην Ηλεία. Την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.

Ήδη στην Ασφάλεια κινούνται όχι στα τυφλά αλλά σε έναν συγκεκριμένο άξονα για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Δεν αποκλείεται να εμπλέκονται αρκετά γνωστά ονόματα από το χώρο του εγκλήματος με έδρα την Αττική. Από την περιοχή και κυρίως από τα Καμίνια και το Αιγάλεω είχαν κλαπεί και δύο από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το ένα από τα τρία αυτοκίνητα που μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω στο πλαίσιο της προανάκρισης αναμένεται να ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ΥΔΕΖΙ.

Στην Ηλεία οι Αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για την ίδια σπείρα ληστών που πολύ πρόσφατα, μόλις τον περασμένο μήνα, «χτύπησαν» στην περιοχή του Ασπροπύργου και τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν πως κινούνται – αν δεν έχουν έδρα – στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου εξετάζουν πολύ προσεκτικά όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τις εικόνες που έχουν καταγράψει πολίτες με κινητά τηλέφωνα, βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές, στο μεγάλο χρόνο παραμονής των ληστών στο σημείο, ώστε να αξιοποιήσουν κάθε διαθέσιμο στοιχείο.

Ακόμα δεν αποκλείεται η συμμετοχή εγκληματιών από την Ηλεία, όχι όμως σε επιτελικό ρόλο ή εκτελεστικό ως προς την επιχείρηση, αλλά βοηθητικό ως προς το σχεδιασμό και τη γνώση της περιοχής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here