Ξανάρχεται στο προσκήνιο η γέφυρα “Καλατράβα” ;

2

Ο λόγος βέβαια γίνεται για το πλέον αμφιλεγόμενο έργο του Δήμου Κορινθίων, την περίφημη πλέον μεταλλική γέφυρα “Καλατράβα” ή “Τριήρης” σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ, ή ό,τι τέλος πάντων βλέπει ο καθένας από την όποια οπτική γωνία στέκεται.

Να τονίσουμε με την ευκαιρία ότι ήδη ορισμένοι σύνδεσμοι της γέφυρας έχουν αρχίσει να σκουριάζουν, ενώ o ποδηλάτης ανεβαίνει κανονικά από τη μια και στο τέλος της γέφυρας μπορεί να κάνει ένα εντυπωσιακό σάλτο στο κενό, ευελπιστώντας να τηλεμεταφερθεί σε άλλη διάσταση.

Όταν είχαμε ρωτήσει για αυτό τον Δήμαρχο Κορινθίων, μας είχε πει ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα με γειτονικό σπίτι. Βέβαια, στην πλέον επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου, όχι μόνο έχει ολοκληρωθεί, αλλά έχει και αποπληρωθεί στο 100%.

Μάλιστα βλέπουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα εξής : έργο ανάπλασης κοινοχρήστων χωρών (πεζοδρόμηση, κατασκευή ποδηλατόδρομου, δενδροφυτεύσεις, ηλεκτροφωτισμός – ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο).

Απ’ότι φαίνεται η ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο είναι η περιβόητη λίμνη των κουνουπιών που μας καταγγέλλουν συνεχώς οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ ο ποδηλατόδρομος είναι η πίστα mountain bike που οδηγεί στο πουθενά. Ας μην μιλήσουμε καν για τις περιπτώσεις συνανθρώπων μας ΑΜΕΑ για τους οποίους δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόνοια. Εδώ φτιάξαμε – θα μας πείτε – πεζόδρομους χωρίς λωρίδα για τυφλούς.

Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία του Υπουργείου, το ΔΣ Κορινθίων (υπ’ αριθ. 157/16-5-2012 απόφαση) και με την 30/11/2015 βεβαίωση περαίωσης εργασιών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων, έχει δεχτεί ότι έχει ολοκληρωθεί το έργο ( μάλλον εγώ δεν βλέπω τη δενδροφύτευση, τον ποδηλατόδρομο κτλ), αλλά και έχει εξοφληθεί πλήρως.

 

 

Και πάμε στο δια ταύτα.

Αυτή είναι η τελική μορφή της γέφυρας Καλατράβα για την οποία δαπανήθηκαν 1.000.000€ ;

Τελικά υπεύθυνος για τα κουνούπια είναι ο εργολάβος ή ο αυτός που παρέλαβε το έργο ;

Από εδώ και πέρα και από την ώρα που υπάρχουν υπογραφές παραλαβής ποιος πρέπει να απολογηθεί στους κατοίκους της περιοχής ;

Ο εργολάβος που έχουμε αποδεχτεί ότι έχει ολοκληρώσει το έργο οφείλει να κάνει και τα υπόλοιπα ή θα προκύψει και κανένα άλλο έργο από αυτά που βλέπουμε αυτές τις μέρες να διαφημίζονται ως τοπικές παρεμβάσεις που “αλλάζουν την όψη της πόλης” ;

Λέτε να ξαναπληρώσουμε για τα ήδη “ολοκληρωμένα” ; Δεν φαντάζομαι ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο ποτέ …

Η αντιπολίτευση του Δήμου Κορινθίων τι λέει για το έργο αυτό ; Είναι ολοκληρωμένο όπως φαίνεται από το Υπουργείο ή όχι ;

Και αν τελικά το έργο είναι ολοκληρωμένο, σας καλούμε σε μια ποδηλατάδα ξεκινώντας από την παραλία του Αγίου Νικολάου και όλοι μαζί να διασχίσουμε τη γέφυρα Καλατράβα απολαμβάνοντας στο τέλος της το ηλιοβασίλεμα που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τη Σαντορίνη ….

Θ.Τ.

2 COMMENTS

Leave a Reply