«Κρανίου τόπο» άφησε η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια

0

ImageHandler

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε μετά από τρεις ημέρες η μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, αφήνοντας πίσω της δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης, καταστροφής και θλίψης. Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, καμία εστία δεν παραμένει πλέον ενεργή, καθώς αντιμετωπίστηκαν και οι τελευταίες αναζωπυρώσεις που υπήρξαν σε διάφορα σημεία.

Παρόλα αυτά, στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένει το σύνολο των δυνάμεων που επιχειρούσαν τα προηγούμενα 24ωρα, ήτοι 60 πυροσβεστικά και 300 πυροσβέστες, καθώς ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι μεγάλος και το μέτωπο της φωτιάς τεράστιο.Τις επόμενες ώρες, η Πυροσβεστική ευελπιστεί ότι θα έχει πετύχει την πλήρη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, θέτοντας σε κίνδυνο την πόλη της Λίμνης Ευβοίας και πολλούς ακόμα οικισμούς.

Στις προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν καθοριστικά 10 αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ήταν για τον συντονισμό της επιχείρησης. Μεγάλη βοήθεια υπήρξε και από τους τοπικούς φορείς, τον ελληνικό στρατό και την ελληνική αστυνομία.

Ωστόσο, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες δεν αρκούσαν ώστε να αποτρέψουν την τεράστια καταστροφή που επιτελέστηκε, κυρίως σε επίπεδο περιβάλλοντος. Οι εικόνες που αντίκρισαν μετά τον έλεγχο της φωτιάς οι ντόπιοι κάτοικοι και οι πυροσβέστες θύμιζε κρανίου τόπο, ενώ κάηκαν και περιουσίες. Το ευτύχημα είναι ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Δείτε εικόνες από την καμμένη γη στη μέχρι πρότινος καταπράσινη πλευρά της Εύβοιας…

Leave a Reply