4 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μιας πόλης που »βράζει» – Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός κατήγγειλε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο ασθενοφόρα…
Εκτός ελέγχου για 2η συνεχόμενη μέρα η κατάσταση στην Κόρινθο, την ώρα που οι αντιδράσεις κατοίκων, βουλευτών και του δημάρχου της πόλης συνεχίζονται για τη μεταφορά λαθρομεταναστών, στο στρατόπεδο Πεζικού.
Μιλώντας σε πρωινές εκπομπές, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός, επανέλαβε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της δημοτικής αρχής για την απόφαση του υπουργείου και κατήγγειλε ότι τα μεσάνυχτα μετανάστες βγήκαν από το στρατόπεδο. Τόνισε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν πυροβολισμοί και στη συνέχεια έφτασαν στο στρατόπεδο ασθενοφόρα.

Για την ώρα πάντως, δεν έχει διαπιστωθεί αν ο θόρυβος που ακούστηκε ήταν από πυροβολισμούς. Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο τραυματισμένα, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αλλοδαποί ήρθαν στα χέρια μεταξύ τους.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου της πόλης, τόνισε ότι από τα 4 άτομα που πήγαν στο νοσοκομείο, τα δύο πήραν αμέσως εξιτήριο και τα άλλα δύο νοσηλεύονται τραυματισμένα στο σώμα από τη συμπλοκή εντός του στρατοπέδου.

 

Σχετικά με τη διακοπή νερού στο στρατόπεδο και την απόφαση να μην μαζεύουν τα σκουπίδια, ο δήμαρχος είπε ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται». Ο κ. Πνευματικός έφερε πάντως το παράδειγμα της ανέγερσης νέων φυλακών στην Κόρινθο, λέγοντας ότι με διάλογο και ενημέρωση, το δημοτικό συμβούλιο συνεργάζεται με την Πολιτεία.

 

Το χρονικό των επεισοδίων στην Κόρινθο
Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν η κίνηση της αστυνομίας να συγκεντρώσει τους αλλοδαπούς που συνέλαβε, στο στρατόπεδο της Κορίνθου μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, έγινε αντιληπτή από τους πολίτες της Κορίνθου και περί τα 100 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα…
Η αστυνομία κατάφερε να σπάσει το μπλόκο και να βάλει τους λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο. Ακολούθησαν επεισόδια, με μέλη της Χρυσής Αυγής να συγκρούονται με αστυνομικούς…
Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει εγκληματική πράξη τη μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε «κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

http://www.parakato.gr/2012/08/video_7233.html#ixzz24RgcvzaE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here