Κορινθία: «Ιερός πόλεμος» για τον Ιησού που δακρύζει (;)

0

mhtropolitisok (1)

Αναφορές για πόρτες που κλείδωσαν και μετακίνηση του Εσταυρωμένου στην Μητρόπολη για να εξεταστεί απο ειδικούς.

Ο εσταυρωμένος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Ασπρόκαμπο της Κορινθίας, δακρύζει! Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν απερίφραστα πως από τα μάτια του Ιησού βγαίνει μύρο και ευθαρσώς κάνουν λόγο για θαύμα!

Η είδηση τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει διαστάσεις και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν σπεύσει από κοντά να δουν και να προσκυνήσουν. «Τα δάκρυα ξεκινούν από τα μάτια και φτάνουν έως και τα πόδια του Εσταυρωμένου», αναφέρουν μαρτυρίες που θέλουν να αντικρούσουν τις όποιες αναφορές περί…υγρασίας καταγράφονται.

Σημειώνεται, επίσης, πως: «ο θόλος της εκκλησίας είναι από μασίφ μπετό και από πάνω έχει κεραμίδια! Καμία υγρασία δεν υπάρχει στο θόλο, το ειδα με τα μάτια μου! Επίσης, ο Ιησούς είναι σε ξύλο τριακοσίων χρόνων!!! Και βαμμένο! Το Μύρο τρέχει απο τα μάτια του Ιησού έως και τα καρφιά τον ποδιών του κι εκεί σταματάει στο δάπεδο, δεν τρέχει!!! Ο χώρος έχει εξαερισμό, ανοικτή πόρτα και παράθυρο!».

Σήμερα στον ιερό ναό έφτασε και ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος προκειμένου να δει από κοντά τον Εσταυρωμένο, ο οποίος «δακρύζει» από τις 25 Ιανουαρίου.

Ο Σεβασμιότατος δεν εξέφρασε καμία άποψη. Υποστήριξε, απλώς, πως θα πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση από ειδικό. Προς τούτο, θα πάρει τον Εσταυρωμένο στην Μητρόπολη για να εξεταστεί από τους ειδικούς, κίνηση η οποία έχει εξοργίσει τους κατοίκους στην πλειονότητά τους.

«Γιατί δεν έφερε εδώ ειδικό , σήμερα που ήρθε και ο ίδιος και θέλει να πάρει τον Εσταυρωμένο στην Μητρόπολη;», αναρωτιούνται οργισμένοι. «Απαιτούμε από το Δεσπότη να φέρει άνθρωπο εδώ να εξετάσει την εικόνα… Εμείς, ως κάτοικοι, πιστεύουμε οτι η εικόνα δακρύζει και είναι θαύμα», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

dakri

Στα social media το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, πολλές είναι οι αναφορές από κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στην απόφαση του Μητροπολίτη και, ως όλα δείχνουν, ένας «ιερός πόλεμος» ξεσπά, αφού δεν λείπουν οι αναφορές που λένε πως οι πόρτες της εκκλησίας κλειδώθηκαν και δεν επιτρέπεται η είσοδος στους πιστούς.

Η Μητρόπολη ορθόν θα ήταν να τοποθετηθεί για το θέμα και να πράξει με σύνεση ώστε να μην προκαλούνται συναισθήματα και αντιδράσεις, οι οποίες είναι κόντρα στην πίστη, την αγάπη, την συναδέλφωση και την ομόνοια…

 (Το Αρθρο είναι της Χριστίνας Τσιορωτα στο inagreece)

Απάντηση