Επικαιρότητα

Κοντά στους «ληστές του αιώνα»

 

Κοντά στην εξιχνίαση τής ληστείας, που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου τού 2011, σε χρηματαποστολή στις Βασιλείες Ηρακλείου, με λεία 1.000.000 ευρώ, βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές, οι οποίες έχουν προσαγάγει 10 άτομα που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση.

Οι προσαγωγές των δέκα ατόμων, που εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες ληστείες, έγιναν – σύμφωνα με πληροφορίες – μετά από αξιοποίηση τού DNA και σειρά άλλων στοιχείων, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση τής ΕΛ.ΑΣ.

Η ένοπλη ληστεία, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως «ληστεία του αιώνα», είχε γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν τρεις κουκουλοφόροι περίμεναν το αυτοκίνητο τής χρηματαποστολής στην οδό Ο. Πάλμε, στην περιοχή των Βασιλειών τού Ηρακλείου.

Ο οδηγός τού αυτοκινήτου τής χρηματαποστολής και ο συνοδηγός είδαν ξαφνικά να τους κλείνουν το δρόμο δύο αυτοκίνητα-κλούβες. Από αυτά κατέβηκαν τρία άτομα με κουκούλες και με την απειλή των όπλων ανάγκασαν τους δύο άνδρες της εταιρείας φύλαξης τής χρηματαποστολής, να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, άνοιξαν τις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής και πήραν 12 σάκους με χρήματα, που έφθαναν το 1 εκατ. ευρώ, επιβιβάστηκαν στα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν.

Οι προσαγωγές αφορούν σε άτομα από το Ηράκλειο και την περιοχή τού Μυλοπόταμου τού Ρεθύμνου, ενώ -κατά πληροφορίες- στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκονται και κασέτες, με καταγεγραμμένες συνομιλίες, μεταξύ των ατόμων που φέρονται να είναι οι πρωταγωνιστές τής ληστείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close