Κόλαση στην Ισπανία με ελληνικό F-16! Δύο νεκροι 10 τραυματίες από την πτώση του σε αεροδρόμιο

0

Image

Άσχημα νέα από την Ισπανία και την συντριβή του ελληνικού F 16 στην Αλμπαθέτε. Δύο νεκροι και δέκα τραυματίες από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά είναι οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα ισπανικά ΜΜΕ.

Δείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί και δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής

Το διθέσιο ελληνικό F -16 της 341 Μοίρας ,συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Μόλις απογειώθηκε η ισχύς του κινητήρα του παρουσίασε πρόβλημα . Το αεροσκάφος δεν μπόρεσε να πάρει ύψος και συνετρίβη πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα στην πίστα του αεροδρομίου. Προκλήθηκε κόλαση πυρκαγιάς και πανδαιμόνιο. Μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία κάνουν λόγο για 10 τραυματίες από τους οποίους οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν έχει διευκρινιστεί η τύχη των δύο πιλότων της ΠΑ. Πρόλαβαν ή όχι να χρησιμποιήσουν τα εκτινασσόμενα καθίσματα. Στο αεροδρόμιο της Αλμπαθέτε γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που προκλήθηκε.

Η άσκηση που συμμετείχε το ελληνικό F-16 προβλέπει την εκπαίδευση των πιλότων του NATO σε προηγμένες τακτικές μάχης. Το δυστύχημα όμως δεν έγινε κατά την διάρκεια άσκησης ,αλλά ενω το αεροσκάφος βρισκόταν στην φάση απογείωσής του. Μόλις “ξεκόλλησε” από το έδαφος έπεσε.

Απάντηση