Κινητό 19χρονης από το Βόλο πήρε φωτιά την ώρα που μιλούσε

0

Το κινητό πλέον δύσκολα βγαίνει από τη ζωή μας, αλλά θα ήταν ψέματα αν λέγαμε ότι δεν έχουμε και τις επιφυλάξεις μας απέναντί του. Δεν του χρεώνουμε ακόμα και τον πονόκοιλο όπως κάνει κάθε σωστή μάνα, αλλά κρύβει όντως κάποιους κινδύνους που θέλουν προσοχή.

Η έκρηξη κινητών την ώρα που φορτίζουν για παράδειγμα, είναι κάτι για το οποίο όλοι έχουμε διαβάσει κάποια στιγμή και το ίδιο βράδυ αποφασίσαμε να πέσουμε για ύπνο αφήνοντάς το σε πρίζα τουλάχιστον 5 μέτρα μακριά. Επειδή ξεχνάμε εύκολα όμως, μετά από λίγες μέρες επέστρεψε και πάλι κάτω από το μαξιλαράκι μας. Αυτοί είμαστε…

Τώρα λοιπόν, ήρθε η στιγμή να ξανακρατήσουμε αποστάσεις (μέχρι την άλλη εβδομάδα το πολύ), ύστερα από νέο περιστατικό, όπου κινητό πήρε φωτιά στα καλά καθούμενα και κατά τύχη δεν είχαμε ανεπανόρθωτες ζημιές. Ο φόβος αυτός που όλοι κατά βάθος έχουμε – ιδιαίτερα κάτι στιγμές που νιώθουμε τη συσκευή σαν να βγήκε από την κόλαση – έγινε πραγματικότητα για τη 19χρονη Κωνσταντίνα από το Βόλο, η οποία όμως κατάφερε να γλιτώσει με ένα μικρό έγκαυμα στο χέρι.

Η ίδια δήλωσε στο protothema.gr ότι μόλις είχε τελειώσει τα ψώνια της και καλούσε τον πατέρα της να έρθει να την πάρει, όταν ένιωσε το κινητό της (το οποίο παρεμπιπτόντως χρησιμοποιούσε μόλις ένα χρόνο) να θερμαίνεται υπερβολικά, να κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο και στη συνέχεια να βγάζει καπνούς. Η 19χρονη τότε το πέταξε αμέσως κάτω, όποτε και έπιασε φωτιά. Ευτυχώς φυσικά, που πρόλαβε να το απομακρύνει από το πρόσωπό της και να ελευθερώσει το χέρι της εγκαίρως, γλιτώνοντας με ένα μικρό έγκαυμα στα δάχτυλα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Κωνσταντίνα με τον πατέρα της απευθύνθηκαν στην εταιρεία, όπου τους είπαν ότι κάποια βίδα είχε τρυπήσει την μπαταρία. Η κοπέλα σημειώνει πως«Εγώ δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο με τη βίδα που μας είπαν στην εταιρεία, ενώ από την πίσω πλευρά του κινητού δεν μπορείς να το ανοίξεις για να δεις το εσωτερικό του. Δεν άνοιγε από την πίσω πλευρά για να γίνει κάτι τέτοιο».

Ο πατέρας, κ. Κωνσταντίνος Κουταμπέλιας δήλωσε πως ήταν μεγάλο σοκ για τον ίδιο και την κόρη του, ενώ έχουν κινηθεί και νομικά, καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο δικηγόρος τους, Αντώνης Ξυλουργίδης, σημειώνει ότι«Το εν λόγω περιστατικό ανάφλεξης του κινητού τηλεφώνου την ώρα μάλιστα που η εντολέας μου συνομιλούσε, επαναφέρει τη συζήτηση για τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου με αυστηρούς όρους ως προς την διάθεση κινητών τηλεφώνων καθώς ως φαίνεται ορισμένες εταιρίες δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και φυσικά δεν αποζημιώνουν τους πελάτες τους οι οποίοι διατρέχουν σοβαρότατους κινδύνους τραυματισμού».

Πηγή

Leave a Reply