Κείμενο φωτιά από τον Κώστα Δημητρόπουλο για το εκτακτο ΔΣ Κορινθίων

0

dimitro

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως , για να γνωμοδοτήσει
υπέρ ή κατά της Μελέτης Περιβαντολλογικών Επιπτώσεων 500 σελίδων ως προς τα Απορρίμματα, την οποία και εισηγήθηκε ουσιαστικά το Υπουργείο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Κυβέρνηση.
Η Μελέτη αυτή εν ολίγης διατυπώνει, ότι όσοι Δήμοι είχαν αποστείλει μελέτες Τοπικής Διαχείρισης Απορριμμάτων και Επεξεργασίας αυτών, σύμφωνα πάντα με τα δικά τους στοιχεία (μέσα σε αυτούς κι ο Δήμος Κορινθίων πολύ πρόσφατα αλλά πολύ ετεροχρονισμένα κι εκπρόθεσμα ) ότι τα Τοπικά Σχέδια αξιολογούνται παντελώς ασύμφορα για τους Δήμους και κατά συνέπεια για τους Δημότες.
Ότι είναι ακριβή η λύση της Τοπικής Διαχείρισης από τους Δήμους αυτοτελώς κι ότι κρίνεται οφέλιμο συμπερασματικά να οδηγηθούμε στην Κεντρική Διαχείριση Απορριμμάτων.
Δηλαδή στην ανάθεση διαχείρισης αυτών σε ιδιώτη που έχει όνομα και λέγεται ΤΕΡΝΑ, με κόστος στους Δήμους 100,00€ ανά τόνο και κατ’ επέκταση σχεδόν 82% αύξηση των δημοτικών τελών για τους πολίτες.
Βλέπετε αγαπητοί συμπολίτες -συνδημότες και δημοτικοί σύμβουλοι, ότι τα συμφέροντα είναι μεγάλα και το Μάρμαρο πολύ ακριβό που θα πληρώσουμε.
Οι ευθύνες της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του κου Πνευματικού είναι πολύ μεγαλύτερες για την κατάληξη των εξελίξεων έως σήμερα.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή με ερασιτεχνισμούς και ανορθόδοξες Στρατηγικές , που ακολούθησε κατά το παρελθόν , αλλά κι αυτές τις κρίσιμες περιόδους που διανύουμε, μας οδήγησαν σε τραγικά ασύμφορες λύσεις.
Ας μη ξεχνάμε αγαπητοί μου , ότι ο κος Πνευματικός και η σημερινή Δημοτική Αρχή διοικούν επί 10 συναπτά έτη και πλέον.
Τι πράξετε όλα αυτά τα χρόνια;
Απολύτως Τίποτα! !!
Για ποια Τοπική Διαχείριση μας μιλάτε κε Δήμαρχε, από την στιγμή που δεν έχετε καταθέσει καμία εγκεκριμένη και εμπεριστατωμένη Μελέτη;
Έχετε εξασφαλίσει καμιά αδειοδότηση χωροταξιακή ή έχετε εξασφαλίσει επίσης καμιά αδειοδότηση δημιουργίας Εγκαταστάσεων κι Εξοπλισμού αυτών για Διαχείριση κι Επεξεργασία Απορριμμάτων;
Και βέβαια ΟΧΙ.
Σε παρελθόντα έτη είχατε συστραυευθει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμπλέοντας μαζί της και μας είχατε δηλώσει, ότι τη λύση για τα Σκουπίδια την είχατε στο τσεπάκι σας.
Είχατε μήπως επαναπαυθεί σε φλούδινες υποσχέσεις, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος χωρίς να υλοποιήσετε κανένα οργανωμένο Σχέδιο.
Εάν κε Δήμαρχε είχατε προωθήσει τα δύο Ρεύματα Ανακύκλωση & Κομποστοποίηση (που με πομπώδη τρόπο μας είχατε ανακοινώσει σε αυτήν την αίθουσα ) σε ποσοστά ικανοποιητικά που ορίζει ξεκάθαρα ο Νόμος του Κράτους και οι Ευρωπαϊκές Διατάξεις, θα είχαμε εξαιρεθεί από την λύση ΤΕΡΝΑ κάτι που γνωρίζετε πολύ καλά.
Άρα επί της ουσίας κε Δήμαρχε ή δε θέλατε να υλοποιηθεί ποτέ η Τοπική Διαχείριση ή αμελήσατε εγκληματικά να κινητοποιηθείτε εγκαίρως και τώρα που προσπαθείτε να το πράξετε είναι πολύ αργά.
Τώρα δήθεν εναντιώνεστε με πυγμή στα ιδιωτικά συμφέροντα και στην Κυβέρνηση (δε θα πέσουμε όμως στην παγίδα σας) διότι είναι επικοινωνιακά παιχνίδια και χειρισμοί εντυπώσεων για να αποποιηθείτε των ευθυνών σας.
Η ευθύνη σας είναι πολύ μεγάλη που εξ’ αιτίας σας θα συντελεστεί πολύ σύντομα ένα Οικονομικό Σκάνδαλο κι ένα Περιβαλλοντικό Έγκλημα.
Για ποιό ΦΟΣΔΑ μας μιλάτε (Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη που έχει ως μέλη τους Δημάρχους Πελοποννήσου και Δημοτικούς Σύμβουλος ορισμένους που εκπροσωπούν τους Δήμους ) ο οποίος ολοφάνερα είναι διασπασμένος, ακέφαλος χωρίς καμία σύμπνοια και συνοχή.
Κε Δήμαρχε η θέση της Συμμαχίας Πολιτών είναι ξεκάθαρη, κατεγεγραμμένη, πάγια σε κάθε μορφή, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, σε κάθε δελτίο τύπου και σε κάθε δημόσια τοποθέτησή της.
Είμαστε απερίφραστα κι αδιαμφισβήτητα υπέρ της Τοπικής Διαχείρισης κι Επεξεργασίας Απορριμμάτων.
Άλλωστε είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμά μας.
Έχουμε δεσμευτεί προεκλογικά γι αυτό.
Είμαστε ανυποχώρητοι στις θέσεις μας και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα στις πρόσφατες ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψηφίζοντας την Τοπική Διαχείριση.
Θέλουμε Διαλογή στην πηγή, υλοποίηση Ανακύκλωσης & Κομποστοποίηση και εναπόθεση υπολείμματος στο ΧΥΤΙ του Νομού όπως ορίζει ο νόμος.
Εγώ προσωπικά ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Μέλος του ΦΟΣΔΑ εκπροσωπώντας εκεί τα συμφέροντα των συμπολιτών μας και του Δήμου μας, καταψηφιζω ευθαρσώς την Μελέτη Περιβαντολλογικών Επιπτώσεων και την Λύση ΤΕΡΝΑ.
Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι οι Ευθύνες σας είναι μεγάλες.
Δημοτικός Σύμβ. Δήμου Κορινθίων
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Απάντηση