Καταγγέλλει τους Δημάρχους η ΠΟΕ-ΟΤΑ που άφησαν χωρίς πιστοποίηση τους παιδικούς σταθμούς

0
παιδικη χαρα στην Κόρινθο

Να μεριμνήσουν άμεσα  καλεί η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)  το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κ.Ε.Δ.Ε,  προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της αδειοδότησης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών . Για να αποφευχθούν , όπως αναφέρει , προβλήματα που μπορεί, αφενός να οδηγήσουν σε παύση λειτουργίας πολλών εξ αυτών με συνέπειες για τα νήπια και τα βρέφη που φιλοξενούν και αφετέρου να εγερθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος των Διοικήσεων τους και των εργαζομένων.

«Τη μη πολιτική βούληση για εξεύρεση οριστικής λύσης δεν μπορούν να χρεωθούν οι Διοικήσεις των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και οι εργαζόμενοι, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει στο πλαίσιο του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της να προασπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φιλοξενία των χιλιάδων βρεφών και νηπίων. Εκτός και αν κυβέρνηση και αιρετοί έχουν άλλα σχέδια…»   καταγγέλλει  στη σχετική ανακοίνωσή της .

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ , υπογραμμίζει ότι « παράταση, χωρίς διασφάλιση με τα απαραίτητα πιστοποιητικά της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Διαιωνίζει το πρόβλημα, αφήνει εκτεθειμένους 1.100 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και περίπου 55.000 παιδιά οικογενειών κατά βάση με οικονομικά προβλήματα και δίδει το δικαίωμα σε τρίτους να επιχειρήσουν εκμετάλλευση της κατάστασης για ιδία οφέλη».

Ήδη, τονίζει,  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών έχει καταθέσει καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία και ζητά τον έλεγχο όλων των Παιδικών Σταθμών που δεν έχουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.

Και επισημαίνει ότι σε λίγες ημέρες , « με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στις 31 Δεκεμβρίου 2014 αρκετοί θα είναι αυτοί που λόγω ελλείψεων σε υλικοτεχνικές υποδομές και προσωπικό και κατάλληλων κτιριακών εγκαταστάσεων θα τεθούν στο στόχαστρο των ιδιωτικών συμφερόντων για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται».

Κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ , τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και η Κ.Ε.Δ.Ε. καλούνται να λάβουν άμεσα μέτρα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Leave a Reply