Πολιτική

«Κανείς από τους συγγενείς μου δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις μου. Και μην πιστεύεις ο,τι διαβάζεις για τις διακοπές μου…»

Στην απάντησή του, στο τελευταίο e-mail του Χ. Τσόπανου, ο Γ. Παπανδρέου απαντά ως εξής:
Αγαπητέ Χάρη,

προφανώς έχεις διαφορετική άποψη. Θα σε ρωτούσα τι θα αποφάσιζες ανάμεσα σε επώδυνα πολιτικά μέτρα ή στην ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας. Αναρωτιέμαι επίσης αν αναγνωρίζεις ότι εγώ και η κυβέρνησή μου κληρονομήσαμε ένα χρέος και ένα έλλειμμα που δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Έπρεπε να διαχειριστούμε μία κρίση που μας είχε αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκρυβε το έλλειμμα και απέφευγε τις ευθύνες.
Επομένως ποιος είναι υπεύθυνος για αυτόν τον εφιάλτη της Ελλάδας; Αυτοί που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση ή αυτοί που είχαν το θάρρος να λάβουν τις πιο δύσκολες και λιγότερες δημοφιλείς αποφάσεις προκειμένου να σώσουν την Ελλάδα από την καταστροφή;
Σχετικά με τις διακοπές μου, βλέπω ότι πιστεύεις κάθε blog που διαβάζεις. Για το καλό σου, μην είσαι τόσο αφελής.
Αλλά αν είχα γιοτ και βίλες, σπίτια σε νησιά και τόσα άλλα, δεν θα χρειαζόταν να πάω σε κανονικά ξενοδοχεία.
Και ένα τελευταίο σημείο, επειδή αναφέρθηκες στην οικογένειά μου. Δεν ξέρω αν έχεις οικογένεια, αδερφούς, αδερφές, θείους, θείες ή ακόμα και παιδιά. Δεν είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις σου. Μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για αυτά που λες και κάνεις.
Είμαι υπεύθυνος για τις πράξεις μου. Εντελώς υπεύθυνος. Και όπως είπα ό,τι έκανα το έκανα με πόνο και με αίσθημα πατριωτισμού απέναντι στην πατρίδα μου στην Ελλάδα.
Κανείς από τους συγγενείς μου δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις μου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close