Πολιτική

Καμμένος: Σχέδιο νόμου για την ψήφο των ομογενών

Σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει στους ομογενείς να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους στις εθνικές εκλογές αλλά και να εκπροσωπούνται στη Βουλή, πρόκειται να καταθέσουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του  κόμματος Πάνο Καμμένο. Ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «την ώρα που το Έθνος δέχεται επίθεση, οι δυνάμεις του ελληνισμού και ιδιαίτερα οι δυνάμεις της ομογένειας, θα πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά».

Υπενθυμίζεται ότι ερώτηση σχετική με την ψήφο των ομογενώνκατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εισέπραττα τη δικαιολογημένη θλίψη ή και οργή των ομογενών, επειδή η Μητέρα Πατρίδα, παρά τις υποσχέσεις, ουδέποτε έδινε σημασία στο αναφαίρετο δικαίωμά τους να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους στις εκάστοτε εθνικές εκλογές μας».

Ταυτόχρονα είχε εκφράσει την ντροπή του «γι΄αυτή τη μεταχείριση σε εκείνους» που όπως υποστηρίζει «πολλάκις έχουν αποδείξει ότι είναι πιο Έλληνες και από τους Έλληνες τιμώντας την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου».

Ο κ. Κουίκ είχε καλέσει, την ελληνική κυβέρνηση « να εισακούσει τη διαχρονική επιθυμία της ομογένειας να μην αισθάνεται αποκομμένη από την ύψιστη διαδικασία των δημοκρατικών θεσμών».

http://www.tganews.com/index.php/grabroad/news/grabroad-europe/1488-2012-09-18-22-31-48?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close