Καλογριτσας φευγει-Ιβαν Σαββιδης ερχεται

0

Ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία ελέγχου της δήλωσης πόθεν έσχες του πρώτου επιλαχόντα στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών Ιβάν Σαββίδη,  αμέσως μετά την απόρριψη του αιτήματος του Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα να του δοθεί προθεσμία 48 ωρών για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος που είχε προσφέρει.

Στόχος είναι η διαδικασία του ελέγχου να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταβληθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην πρώτη δόση.

Την ίδια ώρα νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται στον αέρα μιας και αμφισβητείται ότι ο πρώτος επιλαχών του διαγωνισμού είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Σύμφωνα με τίς ίδιες εκτιμήσεις νομικών τίθεται μια σειρά ζητημάτων: Ποιό θα είναι το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει πλέον για την πρώην άδεια Καλογρίτσα ο επιλαχών; Η δεύτερη άδεια ανήκει στον επιλαχόντα της γενικής σειράς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη ή στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος προσέφερε για τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας 46,2 εκατ. ευρώ; Επίσης, η παρουσία του κ.Μαρινάκη στη διεκδίκηση της τρίτης και της τέταρτης άδειας αλλάζει τα δεδομένα, καθότι την τρίτη άδεια τη διεδκίκησε με τον κ.Θοδωρή Κυριακού με 63,8 εκατ. ευρώ και πήρε τελικά την τέταρτη άδεια έναντι του ποσού των 73,9 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά αναμένεται να εξεταστούν τις απόμενες ώρες και να ληφθούν αποφάσεις είτε με την υιοθέτηση των ενστάσεων είτε με την απόρριψή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, ο κ.Καλογρίτσας συναντήθηκε το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Νίκος Παππάς: Η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε: «Προβλέψαμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την ακύρωση κάποιου υπερθεματιστή, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».
Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή Πολιτικός Καφές με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο κ.Παππάς υποστήριξε πως «αποδεικνύεται ότι έχουμε διοργανώσει ότι μια διαδικασία που έχει δικλείδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα».

Αναφορικά με την στάση της αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε: «Συνεχώς σκάνε οι αντιπολιτευτικές βόμβες που προσπαθεί να βάλει στα θεμέλια των τηλεοπτικών αδειών. Με τέτοιο τρόπο πολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι τα δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία ενημέρωσης αλλά δελτία υπεράσπισης των συμφερόντων του κάθε ιδιοκτήτη».

AΠΕ: Ιβάν Σαββίδης πρώτος επιλαχών, ακολουθεί ο Δ.Κοντομηνάς

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων δημοπρατηθέντων τηλεοπτικών αδειών, σειρά για διεκδίκηση άδειας, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, έχουν οι επόμενοι κατά σειρά επιλαχόντες, οι οποίοι είναι το επιχειρηματικό σχήμα Dimera Media Ltd του Ιβάν Σαββίδη και στη συνέχεια ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά.

Στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61, 5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ.

Δείτε εδώ τον ενιαίο πίνακα των επιλαχόντων όπως τον ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Δείτε εδώ πώς εξελίχθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, βάσει της οποίας προτίθεται να κινηθεί η κυβέρνηση:

Leave a Reply