Μία από τις σπάνιες «καλές κουβέντες» που έχουν πει οι Γερμανοί για τη χώρα μας, αφορά στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και στον διοικητή, Θεόδωρο Γιάνναρο. Το γερμανικό κρατικό κανάλι ARD ήρθε στην Ελλάδα πριν από μερικές μέρες προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, και μετά από σχετική έρευνα κατέληξαν στο ΕΛΠΙΣ.

Η συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γιάνναρος στην γερμανική τηλεόραση εντυπωσίασε τον παρουσιαστή της εκπομπής WELTSPIEGEL, οποίος έδωσε συγχαρητήρια στην διοίκηση του νοσοκομείου, για τον τρόπο με τον οποίο εξοικονομούν χρήματα εν μέσω κρίσης.

«Μετά από τις ιστορίες τρόμου που καθημερινά ακούγονται για το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, επιτέλους αρχίζει να διαφαίνεται πραγματικά κάποιο φως. Αυτό οφείλεται σε νόμους που πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ, αλλά και σε προσωπικότητες του χώρου της Υγείας στην Ελλάδα, όπως ο Διοικητής του ελληνικού νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» στην Αθήνα. Με τη δύναμη της θέλησης και τις πράξεις του, ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τη διαφθορά και την διαπλοκή και προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους και νέες ιδέες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

«Ο Διοικητής Του Ελπίς Θεόδωρος Γιάνναρος έχει πάντα τα αυτιά του ανοικτά για τους συνεργάτες του και η ματιά του «καλύπτει» όλα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο του. Δεν μοιάζει με την πρώτη ματιά ως ο συμβατικός διοικητής ενός νοσοκομείου. Ο Επικεφαλής του Αθηναϊκού νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ σκέφτεται και εργάζεται μη συμβατικά: Είναι πάντα και παντού, προσιτός για τους 800 περίπου συνεργάτες του, απαντώντας σε κάθε τους ερώτηση. Και ερωτήσεις έχουν πολλές, διότι οι αποδοχές τους μειώθηκαν κατά 40% ενώ παρόλα αυτά οι υπερωρίες τους δεν έχουν τέλος».

 

O Θεόδωρος Γιάνναρος, διοικητής Νοσοκομείου Ελπίς:

«Πώς μπορώ να απαιτήσω από τους συνεργάτες μου να εργάζονται ασταμάτητα, αν δεν είμαι και ο ίδιος, εδώ, μαζί τους. Είμαστε μία ομάδα και εργαζόμαστε σαν ομάδα. Αυτός είναι ο κανόνας και μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί ένα νοσοκομείο να λειτουργεί απρόσκοπτα. Αυτός που διοικεί αυτή την ομάδα έχει καθήκον να στέκεται δίπλα σε εκείνους που δίνουν την μάχη, καθημερινά».

 

Ο ρεπόρτερ:

«Το κατά πόσο το σύστημα Υγείας στην Ελλάδα χρήζει αλλαγών, το ένοιωσε και ο 55χρονος Διοικητής με προσωπική του εμπειρία. Πριν από μερικούς μήνες έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μέσα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί του επειδή δεν λειτουργούσε ακόμα το αιμοδυναμικό εργαστήριο, αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση του εμφράγματος.

 

Τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν στεγνώσει. Λόγω του ότι, πολλοί συμβεβλημένοι με τα ταμεία γιατροί δέχονται τους ασθενείς μόνο επί πληρωμή, όλο και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν στα επείγοντα των κρατικών νοσοκομείων, όπου πρέπει να πληρώσουν ένα μέρος του κόστους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here