Δύσκολες στιγμές βιώνει οικογένεια 12χρονου μαθητή στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζοντας οξύ πρόβλημα με την προσαρμογή και ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.
Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς. Μαθητές διαμαρτυρήθηκαν και απείχαν από τα μαθήματά τους την Παρασκευή (01.02) ζητώντας την απομάκρυνση συμμαθητή τους, ο οποίος αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα με την προσαρμογή και ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», ο 12χρονος που φοιτά στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς εξαιτίας ενός συνδρόμου που έχει εκ γενετής, εμφανίζει επιθετικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και μαθησιακές δυσκολίες. Ο μαθητής έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΚΕΣΥ και παρακολουθείται, ωστόσο συγκεκριμένες συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον φαίνεται να μην ευνοούν την ένταξή του σ’ αυτό.

 

Μαθητές και γονείς από εκείνους που επιθυμούν την απομάκρυνση του παιδιού κατηγορούν τον 12χρονο για φθορές, σωματική βία ακόμα και παρενόχληση που αγγίζει τα όρια της σεξουαλικής, ενώ αυτά επικαλείται το 15μελές του σχολείου ως λόγους που οδήγησαν στην κατάληψη του σχολείου. Οι γονείς αλλά και ο φιλόλογος Αλέξανδρος Μεσίγκας που είναι συνέχεια με τον μαθητή, διαψεύδουν τις κατηγορίες.

Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης ενώ αναζητείται λύση στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει.