Τοπικά

Κακλαμανάκης: «Ο Τσοχατζόπουλος είχε δωσει εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου άλλος αθλητής»

Το ρόλο του Ακη Τσοχατζόπουλου στον αποκλεισμό του από τους Ολυμπιακούς του 1988, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ο άλλοτε χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης. Όπως υποστηρίζει σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αυτός που τον έκοψε από την πρώτη του Ολυμπιάδα βάζοντας στη θέση του το γιό αδελφικού του φίλου. Ο Ν. Κακλαμανάκης λέει ακόμη ότι το 2000 έκανε προετοιμασία για το Σίδνει με την παρουσία σωματοφυλάκων που του παραχώρησε ο Δ. Αβραμόπουλος, καθώς δεχόταν απειλές.

«Το ’88 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι. Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα. Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη.Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 «δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη», αναφέρει στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο Κακλαμανάκης.

Υποστηρίζει ακόμη, ότι στην κορύφωση της καριέρας του, μετά το χρυσό το 1996, στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ εμφανίστηκε μπροστά του ένας άνδρας που είχε μαγαζιά της νύχτας και του είπε πως είχε τον τρόπο του ώστε να μη φτάσει μέχρι τους Ολυμπιακούς.

«Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, ότι θα με σκοτώσει. Ζήτησα τη βοήθεια του τότε δημάρχου Αθηναίων, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος μου παραχώρησε για κάποια περίοδο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Στο Σίδνεϊ δεν απέδωσα όπως θα ήθελα και αυτό ήταν καταστροφικό για εμένα. Ο δικός μου αγώνας δεν ήταν ενάντια στους καλύτερους αθλητές από 40 χώρες του κόσμου, πάλευα ενάντια σε ένα διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close