Πολιτική

«Καίει» τον Τσοχατζόπουλο ο εξάδελφος του Νίκος Ζήγρας

«Καίει» τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην απολογία του ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας. Ο κ. Ζήγρας, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για την υποθεση, αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες που «δένουν» το ρόλο τον συγκατηγορούμενών του αλλά και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δικαστικές αρχές.

Κατά τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, υποστήριξε ότι μέχρι το 2004 ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, ρόλο που στη συνέχεια ανέλαβε ο επίσης προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης. Φέρεται να είπε πως γνώριζε ότι επρόκειτο για «μαύρο» χρήμα, χωρίς όμως να γνωρίζε την προέλευση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ζήγρας έκανε αναφορά στο ρόλο άλλων προσώπων γνωστών στην ανάκριση για την υπόθεση των TOR M1 και των υποβρυχίων, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν και κάποιοι που μέχρι στιγμής δεν έχουν κατηγορηθεί. Ο ίδιος αποκάλυψε το όνομα τουλάχιστον ενός κρατικού αξιωματούχου που δεν είναι κατηγορούμενος.

Ο Νίκος Ζήγρας, ζήτησε από μόνος του να απολογηθεί, καθώς αρχικά είχε κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Ερωτηθείς από τον ανακριτή γιατί δεν είχε μιλήσει από την αρχή, απάντησε ότι το έκανε «επειδή τον συμβούλεψαν λάθος». Αποφάσισε να μιλήσει για όλους και για όλα, όπως φέρεται να είπε, προσβλέποντας σε θετική έκβαση του αιτήματος αποφυλάκισης που έχει καταθέσει.

Ο κ. Ζήγρας, που θεωρείται άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση, είπε ότι είναι στη διάθεση του ανακριτή για συμπληρωματική απολογία αν το κρίνει εκείνος απαραίτητο.Όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, ο κ. Ζήγρας είπε όσα ήθελε να πει, γνωρίζει πολύ περισσότερα.

Θεωρείται πάντως εξαιρετικά σημαντικό ότι επιβεβαίωσε τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές και αυτό θα προσμετρηθεί υπέρ του.

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου για τη Βίκυ Σταμάτη, υποστήριξε ότι δεν είχε πολλές σχέσεις μαζί της. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στην απολογία του, η κυρία Σταμάτη γνώριζε τα πάντα καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος της τα έλεγε όλα.

Kαι ο Αστέριος Οικονομίδης, που είναι προφυλακισμένος για ξεπλύμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, αναμένεται να περάσει εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή για συμπληρωματική απολογία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας Arcon, είχε αναλάβει την ανακαίνιση του ακινήτου του πρώην υπουργού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ αγόρασε το  διαμέρισμα στο Κολωνάκι από την off shore Bluebell (που εμπλέκεται στην υπόθεση των TOR M1) και στη συνέχεια το πούλησε στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή. Επίσης είχε αναλάβει την ανακατασκευή του κτιρίου στην συμβολή των οδό Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας (μεσοτοιχία με το γραφείο του πρώην υπουργού), το οποίο είχε αγοράσει η off shore Torcaso και στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία της Μονής Βατοπαιδίου.

 

Ο Τσοχατζόπουλος καταγγέλλει τον ανακριτή

Λίγο μετά το τέλος της απολογίας του Νίκου Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε γραπτή δήλωσή του καταγγέλλει τον ανακριτή για συναλλαγή με όσους ενδίνουν στις προτάσεις του.

«Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε.
Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του», αναφέρει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη δήλωσή του.

 

Τι λέει σε συνέντευξή του

 

«Δεν έχω καμία σχέση με τις όλες αυτές τις υπεράκτιες εταιρίες που επιχείρησαν να μου φορτώσουν», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από την φυλακή.

Πηγη : Ενικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close