Τοπικά

Κ. Τζαβάρας: Αυθαίρετο και με όρους αυτοδικίας το κλείσιμο της Ακρόπολης

Αυθαίρετα και με όρους αυτοδικίας αποφάσισαν οι φύλακες της Ακρόπολης να κλείσουν τον αρχαιολογικό χώρο λόγω του καύσωνα την Δευτέρα, 16 Ιουλίου, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.

Πρόσθεσε πάντως πως υπάρχει νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει τη λήψη μέτρων σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, όπως η άνοδος της θερμοκρασίας, του δείκτη υγρασίας ή της ξηρότητας του αέρα.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως πρέπει επιτέλους να εκλείψουν τέτοιες παθογένειες, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι όταν σε ένα δικαίωμα δεν υπάρχει το αντίβαρο της αντίστοιχης υποχρέωσης, τότε το δικαίωμα είναι παράνομο.

Τέλος, ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε πως εκπρόσωποι των εργαζομένων τον διαβεβαίωσαν ότι η Ακρόπολη δεν πρόκειται να ξανακλείσει ποτέ αιφνιδιαστικά. Από την πλευρά του, το Δημόσιο ανέλαβε την εγκατάσταση κλιματιστικών στον «ιερό βράχο», ενώ θα «εξαντλήσει κάθε περιθώριο» ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις ανάγκες των εργαζομένων αλλά και των επισκεπτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close