Μια γερμανική ακροδεξιά οργάνωση θέλει να προβάλει στο Βερολίνο ολόκληρη την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» που προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ και έχει προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή.

«Για εμάς είναι θέμα τέχνης και ελευθερίας του λόγου», εξηγεί ο Μάνφρεντ Ρους, στέλεχος της ομάδας Pro Deutschland (υπέρ της Γερμανίας), όπως αναφέρει το περιοδικό.

Η Pro Deutschland είναι μια μικρή ομάδα που συνηθίζει να πραγματοποιεί προκλητικές διαδηλώσεις. Τον Αύγουστο μέλη της συγκεντρώθηκαν μπροστά από τρία τεμένη στο Βερολίνο και ανήρτησαν καρικατούρες του προφήτη Μωάμεθ.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, επέκρινε τα σχέδια της ομάδας. «Τέτοιες ομάδες και οργανώσεις θέλουν μόνο να προκαλέσουν τους μουσουλμάνους της Γερμανίας και ρίχνουν λάδι στη φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, περίπου 100 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στο Παρίσι καθώς φέρονται να πήραν μέρος σε μια διαδήλωση, η οποία δεν είχε λάβει άδεια, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ και το υπουργείο Εσωτερικών για να διαμαρτυρηθούν για την αντιισλαμική ταινία, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here