Η Prada μεταμορφώνει το ουράνιο τόξο σε σύμβολο μόδας και μακιγιάζ, για την μετά-Covid εποχή

0

Στην Prada, τα μεταλλικά smoky eyes και τα κουρέματα Chelsea-girl δείχνουν το δρόμο για τη νέα εποχή μετά το παγκόσμιο σοκ που προκάλεσε η πανδημία, αποθεώνοντας τη χαρά του χρώματος και το ανδρόγυνο στυλ, ως μια κορυφαία δήλωση αντιπαράθεσης του μέλλοντος με το παρελθόν. Αυτή ακριβώς η φιλοσοφία για ένα πιο χαρούμενο και αισιόδοξο αύριο ήταν που μπόλιασε τους δημιουργούς της Prada να ενσωματώσουν στη νέα συλλογή τους για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012 όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Το ίδιο μοτίβο ακολουθήθηκε και στο κούρεμα και το μακιγιάζ των μοντέλων που περπάτησαν στην πασαρέλα του Μιλάνου τον προηγούμενο μήνα, δίνοντας το σήμα για μια ξέφρενη επανάκτηση του δικαιώματος της χαράς -και κλείνοντας το μάτι στην παγκόσμια κοινότητα LGBT+.

Μελετώντας τις ποικίλες χρωματικές εκφάνσεις στα ρούχα της νέας κολεξιόν της Prada, ο κομμωτής Guido Palau έδωσε την δική του εκδοχή στο κούρεμα και την βαφή των μαλλιών για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021, επαναφέροντας το παραδοσιακό στυλ μαλλιών Chelsea της δεκαετίας του ’70, το οποίο είναι προκλητικά ψιλοκομμένο γύρω από τα αφτιά και τον αυχένα, αφήνοντας λίγο περισσότερο όγκο -ή και καθόλου- στην κορυφή του κεφαλιού. «Αυτό που με οδήγησε να προτείνω το συγκεκριμένο στυλ κουρέματος στην Prada ήταν η αθώα παιχνιδιάρικη αίσθηση που θέλει να βιώσει και να απολαύσει ένα άτομο, το οποίο δεν νιώθει κατ’ ανάγκη να δείχνει στον έξω κόσμο ως το απόλυτο αρσενικό ή το απόλυτο θηλυκό. Το ανδρόγυνο κούρεμα είναι ένα αντίδοτο στον τρόμο της ομοφοβίας, όπου ταυτόχρονα με τις χρωματικές παραλλαγές του ουράνιου τόξου, αποτελεί και μια εν δυνάμει δήλωση κατά των διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού», λέει ο Palau.

Πάνω στο ίδιο πνεύμα, η Pat McGrath, celebrity makeup artist και μόνιμη συνεργάτης της Prada, λέει: «Αυτό που ονειρεύεται κάθε νέα γυναίκα στην μετα-Covid εποχή είναι να μην ξαναδεί μαύρο χρώμα στη ζωή της, αλλάζοντάς το σε μπλε ελεκτρίκ, συνδυαστικά με ανοιχτό πράσινο και ζεστό κίτρινο όσον αφορά στα μάτια, και απαλό ροζ ή κοραλί στα χείλη. Αλλά πάνω απ’ όλα, η Prada μας καλεί να ονειρευτούμε και να βιώσουμε την απόλυτη δύναμη που χαρίζει το ουράνιο τόξο, είτε επιλέξετε μεταλλικές υφές, είτε παστέλ. Η τόλμη δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει εμμονή, ούτε υπερβολή. Η μαγεία του ουράνιου τόξου ήταν ανέκαθεν γαλήνια, εσωτερική και βαθιά γοητευτική».

πηγη

Leave a Reply