Η Μπαρτσελόνα… αλλάζει το Καμπ Νου!

0

BARCA1_631_355

Τη μορφή που θα έχει το ιστορικό Camp Nou, μετά την ανακατασκευή του έδωσε στη δημοσιότητα η Μπαρτσελόνα. Ποια τα σχέδια για το μπασκετικό Palau Blaugrana, αλλά και πότε τοποθετούνται χρονικά οι αλλαγές στο γήπεδο των Καταλανών.

Όταν μιλάμε για Μπαρτσελόνα, μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ παγκοσμίως. Έτσι, πιστοί στο όνομα και στο μέγεθος του συλλόγου, οι άνθρωποι της ομάδας κοιτούν μπροστά, στοχεύοντας στην πρόοδο και τη βελτίωση όλων των παροχών της ομάδας προς αθλητές, αλλά και φιλάθλους.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται ήδη οι αλλαγές, όχι μόνο για το ποδοσφαιρικό Camp Nou, αλλά και με τη δημιουργία του νέου “Palau Blaugrana”, του κλειστού γηπέδου που θα αγωνίζεται τόσο η μπασκετική ομάδα, αλλά και η, επίσης πολύ υψηλού επιπέδου, ομάδα του χάντμπολ.

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο, θα τοποθετηθεί σκέπαστρο σε όλη την έκταση των κερκιδών, ενώ θα τοποθετηθούν πινακίδες LED και φωτοβολταϊκά, θα βελτιωθεί η αίθουσα Τύπου, ενώ θα γίνει αναμόρφωση σχεδόν όλων των χώρων του σταδίου και θα δημιουργηθούν νέες σουίτες, εστιατόριο χωρητικότητας 1.000 ατόμων και υπόγειο πάρκινγκ με 3.000 θέσεις στάθμευσης.

Όσον αφορά το νέο “Palau Blaugrana”, αυτό θα δημιουργηθεί στη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το “Mini Estadio”, και θα έχει χωρητικότητα 10-12.500 χιλιάδες, μεγαλύτερη από του τωρινού κλειστού.

Στο… πρόγραμμα, και μάλιστα, με συγκεκριμένη χρονική οριοθέτηση (2017-2018) βρίσκεται και η δημιουργία του μικρού γηπέδου της Μπάρτσα, στο οποίο θα αγωνίζεται η δεύτερη ομάδα και όπως θα δείτε, πολλές ομάδες θα το ζήλευαν για… κανονικό.

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει, ωστόσο στη Μπαρτσελόνα περιμένουν προτάσεις, ώστε να επιλέξουν την καταλληλότερη και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.

Leave a Reply