Οικονομία

Η Lagarde για την διεθνή οικονομία

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde, δήλωσε σε συνέντευξή της, ότι η αβεβαιότητα της δημοσιονομικής κρίσης στην ευρωζώνη και η λεγόμενη δημοσιονομική κατακρήμνιση στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι οι βασικοί λόγοι για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην Ευρώπη, το ερώτημα είναι πώς και πότε θα αντιμετωπισθεί για να επιλυθεί η κρίση και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το πώς και πότε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κατακρήμνιση, ανέφερε η Christine Lagarde στο CBS News.

«Αυτοί είναι οι αστάθμητοι παράγοντες που εμποδίζουν στην πραγματικότητα τους ανθρώπους να πάρουν επενδυτικές αποφάσεις, να αποφασίσουν προσλήψεις, ή να λάβουν άμεσες εξωτερικές επενδυτικές αποφάσεις που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο», είπε η Christine Lagarde.

Η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ολίσθησης σε ύφεση.

Το Κογκρέσο τον περασμένο μήνα δεν έλαβε απόφαση σχετικά με την περίπλοκη υπόθεση της φορολογίας με τη συζήτηση να αναβάλλεται για μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Οι οικονομολόγοι πάντως αναφέρουν ότι η καθυστέρηση θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ανεργίας και μιας πιθανής υποβάθμισης του δημόσιου χρέους.

Το ΔΝΤ αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την πρόβλεψη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη που θα κυμανθεί για το επόμενο έτος στο 3%.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close