Η Ευρώπη των «επενδύσεων»: Μια εντεκάδα Κ22 σκόραρε στη δεύτερη αγωνιστική του C.L.

0

Η εμπιστοσύνη και η προτίμηση προς νεαρούς ποδοσφαιριστές, απόφοιτους ακαδημιών ή και αποκτηθέντες με μεταγραφή, είναι βασικός πυλώνας του αθλήματος, υπό το πρίσμα της ιδιότητας του επαγγέλματος του ποδοσφαιριστή ως συνταξιοδοτούμενο στα 35-40.

Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα η παραπάνω συνθήκη αποτελεί απαγορευτικό κανόνα και η δυσπιστία προς τα νέα ταλέντα μοιάζει ακλόνητη ανά τις δεκαετίες. Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη, αποτελεί κανόνα και μάλιστα πλήρως εφαρμόσιμο.

Ο Ντενίς (22 ετών), ο Σόλομον (20), ο Φόντεν (19) και ο Φέλιξ (20), αποτέλεσαν την τετράδα «Κ22» που σκόραρε την Τρίτη στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ: χάρη στα δύο γκολ του πρώτου η Μπριζ πήρε ισοπαλία στο Μπερναμπέου, με το τέρμα του δεύτερου η Σαχτάρ έφυγε με το διπλό στο 95′ από το Μπέργκαμο, ενώ τα γκολ των τελευταίων δύο εξασφάλισαν τις νίκες για Σίτι και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Την Τετάρτη, ο Χακίμι (22) έκανε το διπλό της Ντόρτμουντ προσωπική υπόθεση με δύο γκολ, ο Χάλαντ (19) ισοφάρισε σε 3-3 τη Λίβερπουλ και έκανε τη Ζάλτσμπουργκ να πιστέψει, ο Μαρτίνεθ (22) της Ίντερ ξάφνιασε τη Μπαρτσελόνα μόλις στο 2ο λεπτό, Βαν ντε Μπεεκ (22) και Τεριέ (22) «κλείδωσαν» τα διπλά των Άγιαξ και Λυών αντίστοιχα, ενώ Όσιμεν (21) και Άμπραχαμ (22) έβγαλαν το G/G στο παιχνίδι της Λιλ κόντρα στην Τσέλσι.

Έντεκα παίκτες, μέσου όρου ηλικίας 21 ετών, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για τις επιτυχίες των ομάδων τους ή, έστω, για την προσπάθεια τους για θετικό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η σημερινή Ευρώπη, η Ευρώπη του UEFA Youth League που προετοιμάζει τους μικρούς των ομάδων πριν τους ρίξει στην πραγματική αρένα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για να πετύχουν και να πάρουν τους συλλόγους στις πλάτες τους. Αν θέλουμε να της μοιάξουμε, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε πράξεις και όχι απλώς εξαγγελίες.

Leave a Reply