H Durex αποκαλύπτει την πολυαναμενόμενη τεχνολογία smartphone που θα αλλάξει την ερωτική σας ζωή

0

Susie-Lee-Siren-CEO-700x357

Η νέα ταινία της Durex παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό επίτευγμα:  Αποσυνδεθείτε για να επανενωθείτε.

12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015, 08:00 GMT – Ύστερα από μια ολόκληρη εβδομάδα αναμονής διεθνώς, η Durex αποκάλυψε την πολυαναμενόμενη τεχνολογία smartphone που θα μπορούσε να αλλάξει την ερωτική μας ζωή για πάντα …

Πρόκειται για το πλήκτρο απενεργοποίησης!

Η κορυφαία μάρκα διεθνώς στην σεξουαλική ευημερία, πυροδότησε στις 3 Μαρτίου ένα κύμα εικασιών παγκοσμίως σχετικά με ένα επικείμενο τεχνολογικό επίτευγμα σε συνεργασία με την Siren Mobile για τη βελτίωση της ερωτικής ζωής των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Χιλιάδες άτομα επισκέφτηκαν το site της ‘Durexlab’ για να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό το project, ενώ ο  ενθουσιασμός κορυφώθηκε από τα διεθνή μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτό όμως που είχε πραγματικά ενδιαφέρον ήταν τελικά η απάντηση. Χθες κυκλοφόρησε το σχετικό διαφωτιστικό video (δείτε το πιο χαμηλά στο άρθρο) στο οποία ζευγάρια που προσφέρθηκαν εθελοντικά να δοκιμάσουν την τεχνολογία, προκειμένου να απογειώσουν την ερωτική τους ζωή, ανακάλυψαν με έκπληξη ότι η απάντηση βρίσκεται σε ένα απλό πλήκτρο – αυτός της απενεργοποίησης.

Το video που κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού, παρακολουθεί αυτά τα ζευγάρια στο συναισθηματικό τους ταξίδι, εστιάζοντας σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι γινόμαστε σκλάβοι της τεχνολογίας. Το video δημοσιεύθηκε παράλληλα με μια έρευνα του Durham University (σε συνεργασία με την Durex), που υπογραμμίζει ότι η διαρκής χρήση της τεχνολογίας στο πλαίσιο μιας σχέσης επηρεάζει σημαντικά το πόσο συχνά κάνουμε σεξ, ακόμα και τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, οδηγώντας προφανώς σε εντάσεις.

Ερευνητές από το Κέντρο ‘Σεξ, Φύλου και Σεξουαλικότητας’ του Durham University αποκάλυψαν ότι το 40% των ερωτηθέντων έχουν καθυστερήσει την ερωτική πράξη εξαιτίας της τεχνολογίας, κυρίως των smartphones και των tablets, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι επιδόθηκαν σε βιαστικό σεξ προκειμένου να απαντήσουν στα μηνύματα τους. Παράλληλα, το ένα τρίτο από τα ζευγάρια που ερωτήθηκαν παραδέχθηκαν ότι διέκοψαν το σεξ για να απαντήσουν στο τηλέφωνο. Μάλιστα, ένας από τους συμμετέχοντες δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάποιες φορές εγώ είμαι στο Facebook και ο σύντροφος μου είναι σε κάποια αθλητική εφαρμογή, ενώ βρισκόμαστε και οι δύο στο κρεβάτι; συνειδητοποιούμε ότι είμαστε κυριολεκτικά ξαπλωμένοι μαζί στο κρεβάτι, αλλά ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους».

Ο Ukonwa Ojo, Επικεφαλής Global Brand Equity της Durex, δήλωσε: «Δεδομένου ότι η τεχνολογία κατέχει τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και στις σχέσεις μας, θελήσαμε να διερευνήσουμε πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την βελτίωση της ερωτικής μας ζωής. Στην πορεία όμως διαπιστώσαμε ότι η πιο αποτελεσματική απάντηση είναι η πιο απλή. Αφού συμβουλευτήκαμε πολλούς ειδικούς, ερευνητές, ακαδημαϊκούς και πραγματοποιήσαμε ατέλειωτες ποιοτικές συνεντεύξεις, η λύση ήταν τελικά εύκολη – πρέπει να αποσυνδεθούμε για να επανενωθούμε.

Και είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκεκριμένη καμπάνια και την αντίστοιχη ταινία, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουμε στην Ώρα της Γης. Ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει να επανενωθούν κάποια ζευγάρια που είχαν επιτρέψει στην τεχνολογία να επηρεάσει τις επαφές τους».

Η Susie Lee, επιχειρηματίας εφαρμογών και CEO της Siren Mobile, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του συγκεκριμένου project. Η ίδια δήλωσε: «Είναι δεδομένο ότι η τεχνολογία δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή. Η πραγματική χημεία προκύπτει από την οικειότητα. Έτσι, ενώ έχουμε ανάγκη την τεχνολογία – μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με παλιούς φίλους, να προσεγγίζουμε μια ευρύτερη κοινωνική ομάδα και να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους – πρέπει να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η κοινωνική δικτύωση δεν προσφέρει κάτι σε επίπεδο εμπειρίας. Πρέπει να μάθουμε να εστιάζουμε πραγματικά ο ένας στον άλλο όταν βρισκόμαστε στην κρεβατοκάμαρα και όχι στο smartphone ή το tablet μας».

Ο Dr. Mark McCormack, CoDirector του Κέντρου ‘Σεξ, Φύλου και Σεξουαλικότητας’ του Durham University, επεσήμανε: «Η τεχνολογία έχει φέρει πραγματική επανάσταση στη ζωή μας και τα smartphone κατέχουν πλέον σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας ρομαντικής σχέσης – τόσο στην αρχή, όσο και στη διατήρηση της αγάπης και της τρυφερότητας όταν οι σύντροφοι είναι χωριστά».

Αυτό που δείχνει η συγκεκριμένη έρευνα και το βασικό μήνυμα του video είναι ότι η τεχνολογία πλέον επισκιάζει τις σχέσεις μας σε ένα άλλο επίπεδο. Κατάφερε να μπει στην κρεβατοκάμαρά μας με διάφορους απίστευτους τρόπους, συχνά θετικούς, άλλες φορές με κόστος για τις σχέσεις μας, καθώς μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις και να έχει επιπτώσεις στη σεξουαλική μας ζωή».

Leave a Reply