Επικαιρότητα

Hμερίδα “Διατροφή και Αθλητισμός” στο Βέλο.

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείου Βέλου με θέμα “Διατροφή και Αθλητισμός”. Την Ημερίδα διοργάνωσε ο Α.Σ. Διαγόρας Βέλου υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου-Βόχας. Συντονιστής ήταν ο κ. Βυτινιώτης Κωνσταντίνος. Εισηγητές ήταν οι κ.κ. Αδαμάκης Εμμανουήλ, καθηγητής φυσικής αγωγής με μεταπτυχιακό στην αθλητική παιδαγωγική, Βοϊδήλας Νικόλαος, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής του Διαγόρα και η κα Ζάρκου Ελεάννα εκπαιδευτικός, με εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε 2 αίθουσες. Στην πρώτη αίθουσα παρουσίασαν οι 2 εισηγητές τους παράγοντες προδιάθεσης παιδικής παχυσαρκίας. Επίσης έγινε αναφορά και σχολιασμός σε σχετικές μελέτες συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην δεύτερη αίθουσα τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών πήραν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες, που στόχευαν στην ενημέρωση των παιδιών γύρω από θέματα διατροφής και διατροφικών συνηθειών.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική και το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας, κος Αννίβας Παπακυριάκος, καθώς και ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κος Αθανασίου Δημήτρης. Σύμφωνα με σχόλια των παρευρισκομένων η οργάνωση ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν έντονο, γύρω από όσα ειπώθηκαν, όπως προέκυψε από την ελεύθερη συζήτηση που ολοκλήρωσε την ημερίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close