Γραφείο υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου, Αγροτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης, Επιδοτήσεων και Απασχόλησης

0

Βιώνουμε παγκόσμια πρωτόγνωρες υγειονομικά καταστάσεις, με απρόβλεπτες οικονομικές επιπτώσεις. Ειδικά οι επιχειρήσεις του τουρισμού, του εμπορίου, της εστίασης και αναψυχής πλήττονται ανεπανόρθωτα με την νέα αναστολή που ισχύει από αύριο, δημιουργώντας συνδυαστικά με την ανεργία, τις ψυχολογικές επιπτώσεις και την απαισιοδοξία, το κλείσιμο των παγκόσμιων αγορών προϊόντων και την μείωση της κατανάλωσης, ένα εκρηκτικό περιβάλλον οικονομικής κατάρρευσης της μεσαίας τάξης και φτωχοποίησης.

Έως την ζωτικής σημασίας εφαρμογή ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού για τον περιορισμό της υγειονομικής αυτής κρίσης, οι οικονομικές επιπτώσεις των περιορισμών και αναστολών λειτουργίας των αγορών αντιμετωπίζονται παγκόσμια με την παροχή ρευστότητας και την απορρόφηση πόρων-φθηνού χρήματος. Η Ευρωπαική Ένωση για πρώτη ίσως φορά ανοίγει πλέον αναγκαστικά τα ταμεία της και διαθέτει στις χώρες μέλη της φθηνό χρήμα, με την Ελλάδα να μην αποτελεί πλέον τον δακτυλοδεικτούμενο του 2010 αλλά μικρό μέρος του τεράστιου προβλήματος.

Το ζητούμενο είναι ως δήμος πως μπορούμε να ενημερώσουμε καλύτερα και έγκαιρα όλους αυτούς που χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ τη στήριξη επιδοτήσεων και χρηματοδοτικών εργαλείων, έτσι ώστε τα χρήματα που θα διατεθούν λόγω κορονοϊού να φτάσουν στην πραγματική αγορά που τα έχει τόσο ανάγκη.
•Ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με προγράμματα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, χρηματοδοτικά εργαλεία και επιδοτήσεις λόγω covid.
•Ενημέρωση αγροτών σχετικά με σεμινάρια εκπαίδευσης, επιδοτήσεις, δυνατότητες συμμετοχής σε εκθέσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης συνεταιρισμών.
•Αποστολή ηλεκτρονικής εξατομικευμένης πληροφόρησης σε τακτά χρονικά διαστήματα για χρηματοδοτικά προγράμματα, σεμινάρια, ημερίδες και θέσεις εργασίας
•Ενημέρωση ανέργων σχετικά με θέσεις εργασίας, προγράμματα κατάρτισης και ευκαιρίες χρηματοδότησης για δημιουργία νέων επιχειρήσεων και δικαιώματα λόγω αναστολής της εργασίας.

Το Γραφείο θα πρέπει να διασυνδεθεί με τους φορείς της περιφέρειας Κορινθίας, όπως ο ΟΑΕΔ, το Επιμελητήριο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, να συνεργαστεί με τους εμπορικούς συλλόγους του δήμου μας, τους ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού, τους εστιάτορες και ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ, καθώς και τους αγροτικούς συλλόγους, με μόνο σκοπό τη βέλτιστη πληροφόρηση των πολιτών, την ενημέρωση και καθοδήγηση των ενδιαφερομένων, μέσω της συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς, χωρίς βεβαίως να αναλαμβάνει τη διαδικασία σύνταξης φακέλων χρηματοδότησης.

Η δημιουργία του εν λόγω γραφείου αφορά σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας και της επιχείρησης που αναζητεί λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση αυτή.

Θεωρώντας ως συνδυασμός επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας
Γραφείου υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου, Αγροτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης, Επιδοτήσεων και Απασχόλησης στο δήμο μας
θα ζητήσουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο τη συζήτηση του θέματος, προσφέροντας στη διάθεση της δημοτικής αρχής και εθελοντική εργασία για τη στελέχωση και λειτουργία του.

Ως τότε μένουμε σπίτι, υγιείς και υπεύθυνοι.
Ας ελπίσουμε ότι σύντομα όλα αυτά θα είναι μακρινή ανάμνηση και όχι εφιάλτης…

Ορίζοντες Δημιουργίας
δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Σπύρος Καραβάς
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Ι. Ιωάννου 161,Ξυλόκαστρο

Leave a Reply