Γιόχαν Κρόιφ, ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών

0

Untitled+5

Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Νοεμβρίου του 1964 όταν ο 17χρονος τότε Γιόχαν Κρόιφ πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Άγιαξ σε ένα ματς απέναντι στην GVAV. Από τότε κύλησε μισός αιώνας στη ζωή και την καριέρα μιας από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο “ιπτάμενος Ολλανδός”, ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος παίκτης όλων των εποχών, έγραψε τη δική του ιστορία στον “Αίαντα”, την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ολλανδίας, ενώ στη συνέχεια θριάμβευσε και ως προπονητής του Άγιαξ και των “μπλαουγκράνα”.

Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο βρήκε την πλήρη εφαρμογή του στο υπέροχο, αέρινο στιλ του και στη μοναδική του ικανότητα να διευθύνει μαεστρικά το παιχνίδι όλων των ομάδων στις οποίες διέπρεψε. Ο Κρόιφ υπήρξε ένας αξεπέραστος δημιουργός και εκτελεστής μέσα στο γήπεδο, με μοναδική διορατικότητα και αντίληψη του χώρου, εκπληκτικός στο να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του. Κατέκτησε όλους τους πιθανούς τίτλους με τον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα, ενώ ηγήθηκε της Εθνικής Ολλανδίας, μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία του αθλήματος.

Άλλαξε τη μοίρα της Μπαρτσελόνα, οργανώνοντας με υποδειγματικό τρόπο την περίφημη Μασία και δημιούργησε την ομάδα-μύθο της Dream Team, με την οποία πρόσφερε θέαμα και σάρωσε όλα τα τρόπαια στην Ισπανία και την Ευρώπη. Η φιλοσοφία του επηρέασε το σύγχρονο ποδόσφαιρο, κυρίως σχετικά με το πώς χτίζονται οι μεγάλες ομάδες και με το πώς λειτουργούν αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο, πάντα με επιθετικούς προσανατολισμούς και συνεχείς αλλαγές θέσεων.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε 50 φωτογραφικά κλικ από τη ζωή και την καριέρα του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ και σας τα παρουσιάζει μαζί με 14 διάσημες φράσεις του, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο!

14 ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ “14”

  1. “Οι επιθετικοί μου πρέπει να τρέχουν μόνο 15 μέτρα, εκτός και αν είναι βλάκες ή κοιμούνται”.
  2. “Στη διάρκεια ενός παιχνιδιού, ο μέσος όρος που ένας παίκτης έχει τη μπάλα στα πόδια του, είναι 3 λεπτά. Για να καταλάβεις πόσο καλός είναι, πρέπει να κοιτάξεις τι κάνει τα υπόλοιπα 87”.

  3. “Το να παίξεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, αλλά το να παίξεις απλό ποδόσφαιρο είναι το δυσκολότερο πράγμα που υπάρχει”.

  4. “Δεν είμαι θρήσκος. Στην Ισπανία και οι 22 παίκτες κάνουν τον σταυρό τους πριν μπουν στο γήπεδο. Αν υπήρχε Θεός, τότε όλα τα ματς θα τελείωναν ισόπαλα. Όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πράγμα που σημαίνει ότι απέδειξα πως δεν υπάρχει Θεός”.

  5. “Αν η αντίπαλη ομάδα έχει έναν έξυπνο παίκτη που ξέρει να ξεμαρκάρεται πολύ καλά, πάντοτε τον αντιμετωπίζουμε με τον πιο απλό τρόπο: Δεν τον μαρκάρει κανείς. Αν δεν τον μαρκάρει κανείς, δεν θα ξεμαρκαριστεί”.

  6. “Η σύμπτωση είναι κάτι λογικό. Αν σουτάρω από 30 μέτρα για να βάλω γκολ, κατά πάσα πιθανότητα θα αποτύχω. Αν όμως το κάνω 20 φορές σε ένα ματς, τότε θα έχω καλές πιθανότητες να το πετύχω μια φορά”.

  7. “Οι Ιταλοί δεν μπορούν να μας κερδίσουν, αλλά σίγουρα μπορούμε να χάσουμε από αυτούς”.

  8. “Το δυσκολότερο πράγμα για τους παίκτες και τους ανθρώπους, είναι να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει τίποτα για να καταλάβουν”.

  9. “Οι Ισπανοί παίκτες είναι ιδανικοί για να δουλέψεις μαζί τους. Αντίθετα, οι Ολλανδοί, μόλις ανοίξεις το στόμα σου για να πεις κάτι, έχουν ήδη προλάβει να πουν: Ναι, αλλά…”.

  10. “Όταν προηγείσαι 5-0, τότε δεν έχει νόημα να ψάξεις ένα έκτο γκολ. Πολύ πιο θεαματικό για την κερκίδα, είναι να προσπαθήσεις να σημαδέψεις το δοκάρι”.

  11. “Ο Μίκαελ Λάουντρουπ δεν είχε μέσα του την πρωτόγονη οργή που χρειάζεται ο ποδοσφαιριστής. Ήταν ένας αρτίστας. Οπότε το μόνο που είχα να κάνω εγώ, ήταν να τον εκνευρίσω”.

  12. “Ξέρεις αν ένας παίκτης χτυπάει σωστά τη μπάλα, όχι βλέποντάς τον, αλλά ακούγοντας τον ήχο που κάνει το παπούτσι του στην επαφή με τη μπάλα”.

  13. “Πάντα πίστευα ότι κάθε παίκτης πρέπει να μπορεί να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του γηπέδου. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να ακούνε όλοι τις ομιλίες περί τακτικής. Το αριστερό εξτρέμ δεν επιτρέπεται να κοιμάται όταν μιλάω για το δεξί μπακ”.

  14. “Αν οι αντίπαλοι έχουν δυο ικανότατους επιθετικούς, έναν άριστο και έναν πολύ καλό, το φυσιολογικό θα ήταν να ρίξω στον άριστο τον άριστό μου αμυντικό και στον πολύ καλό τον πολύ καλό μου αμυντικό. Ε λοιπόν όχι. Εμείς δεν το κάνουμε έτσι. Ο καλύτερος δικός μας αμυντικός πάει πάνω στον λιγότερο καλό επιθετικό τους. Ένα πρόβλημα λιγότερο”.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΪΦ ΣΕ 50 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΛΙΚ

  1. Ο Κρόιφ, μπροστά, τέταρτος από αριστερά, ποζάρει μετά την κατάκτηση ενός τροπαίου στις ακαδημίες του Άγιαξ (1959).
  • Ο Κρόιφ σε νεαρή ηλικία, στη διάρκεια μιας προπόνησης στις ακαδημίες του Άγιαξ (1963).
  • Ο Κρόιφ με το βραβείο του καλύτερου Ολλανδού ποδοσφαιριστή για το 1967. Ήταν το πρώτο από τα πέντε συνολικά τέτοια τρόπαια στη διάρκεια της καριέρας του.

  • Το 1966 ο Κρόιφ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική Ολλανδίας. Στη δεύτερη συμμετοχή του, σε ένα φιλικό ματς με την Τσεχοσλοβακία, έγινε ο πρώτος Ολλανδός παίκτης στην ιστορία που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Η Ολλανδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τον τιμώρησε με αποκλεισμό ενός χρόνου!

  • Ο Γιόχαν Κρόιφ ζυγίζεται στα 68 κιλά (1973).

  • Ο Κρόιφ και η Ντάνι Κόστερ αμέσως μετά τον γάμο τους στις 2 Δεκεμβρίου του 1968.

  • Με τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας το 1969.

  • Στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1970/71, στο “Γουέμπλεϊ”, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οι Ολλανδοί κέρδισαν 2-0 και κατέκτησαν το τρόπαιο.

  • Ο Κρόιφ πανηγυρίζει το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών του Άγιαξ (1971).

  • Γιόχαν Κρόιφ και Μίμης Δομάζος στη σέντρα του “Καραϊσκάκης” στις 16 Φεβρουαρίου του 1972. Η Εθνικής μας ομάδα αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα την Ολλανδία, από την οποία ηττήθηκε 0-5 με δυο γκολ του Κρόιφ.

  • Η ομάδα του Άγιαξ που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό σε φιλικό αγώνα στο “Καραϊσκάκης” στις 16 Φεβρουαρίου του 1973. Πίσω από αριστερά: Χουλσόφ, Σίχλερ, Σουρμπίρ, Κρόφ, Κρολ, Χάαν. Μπροστά από αριστερά: Ρεπ, Νέεσκενς, Α. Μιούρεν, Γκ. Μιούρεν, Βέβερ. Οι Ολλανδοί κέρδισαν 2-1.

  • Γιόχαν Κρόιφ και Γιώργος Δεληκάρης ανταλλάσσουν λάβαρα πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άγιαξ (16/2/1973)

  • Με τη φανέλα του Άγιαξ, στην τελευταία του χρονιά στον ολλανδικό σύλλογο, πριν φύγει για τη Βαρκελώνη (1973). Ο δύσκολος χαρακτήρας του είχε αναγκάσει τους συμπαίκτες του να ψηφίσουν και να του αφαιρέσουν το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

  • Θεαματική εναέρια προσπάθεια του Κρόιφ (1972).

  • Ο Κρόιφ ήταν πάντοτε φαν του αλκοόλ και του καπνίσματος. Ποτέ δεν το έκρυψε, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μέσα στα αποδυτήρια του Άγιαξ (1972).

  • Ο Ολλανδός άσος, στην πρώτη του θητεία στον “Αίαντα” συμπλήρωσε 319 συμμετοχές και πέτυχε 251 γκολ!

  • Το καλοκαίρι του 1973 ο Κρόιφ πήγε στη Μπαρτσελόνα, όπου συνάντησε τον πρώην προπονητή του στον Άγιαξ, Ρίνους Μίχελς.

  • Ο Κρόιφ σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

  • Ο Γιόχαν Κρόιφ παρουσιάζει στο “Καμπ Νόου” τη δεύτερη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του (1974)

  • Ο Κρόιφ έτοιμος να σκοράρει εναντίον της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 1974. Η Ολλανδία είχε διαλύσει σε εκείνον τον αγώνα την “αλμπισελέστε”, κερδίζοντας 4-0 με τον Γιόχαν να πετυχαίνει δυο γκολ (26/6/1974)

  • Μαζί με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ πριν την έναρξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας (7/7/1974).

  • Ο τελικός του Μουντιάλ έχει ξεκινήσει, οι Ολλανδοί αλλάζουν τη μπάλα 15 φορές, αυτή καταλήγει στον Κρόιφ, ο οποίος θα ανατραπεί από τον Ούλι Χένες και ο Άγγλος διαιτητής, Τζακ Τέιλορ, υποδεικνύει το πέναλτι, πριν οι Γερμανοί προλάβουν να ακουμπήσουν τη μπάλα! Ο Νέεσκενς θα σκοράρει, όμως η Γερμανία θα κάνει την ανατροπή με τους Μπράιτνερ και Μίλερ και θα κατακτήσει το τρόπαιο (7/7/1974).

  • Η μοναδική ομάδα, στην οποία ο Κρόιφ δεν φόρεσε το “14”, ήταν η Μπαρτσελόνα.

  • Οι “cinc magnifics” της Μπαρτσελόνα την περίοδο 1973/74. Από αριστερά, Ρεσάκ, Ασένσι, Κρόιφ, Σοτίλ και Μαρθιάλ.

  • Ο Κρόιφ υπήρξε ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που φόρεσε τα χρώματα της σενιέρα στο περιβραχιόνιο του αρχηγού.

  • Άψογη εκτέλεση από τον Κρόιφ.

  • Το απίστευτο γκολ εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης και του Μιγκέλ Ρέινα (πατέρα του Πέπε, τερματοφύλακα της Μπάγερν) που πέτυχε ο Κρόιφ με μια εντυπωσιακή εναέρια προσπάθεια. Εκείνη την ημέρα γεννήθηκε το προσωνύμιο “ιπτάμενος Ολλανδός” (22/12/1973)

  • Ο Γιόχαν Κρόιφ αγωνίστηκε πέντε χρόνια στη Μπαρτσελόνα (1973-1978), έχοντας 184 συμμετοχές και 61 τέρματα.

  • Στο φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Κρόιφ που διεξήχθη στις 7 Νοεμβρίου του 1978 ανάμεσα στον Άγιαξ και την Μπάγερν Μονάχου (οι Βαυαροί κέρδισαν 8-1). Στη φωτογραφία ο Γιόχαν αστειεύεται με τον τερματοφύλακα των Γερμανών, Σεπ Μάγιερ.

  • Τη σεζόν 1979/80 ο Κρόιφ αγωνίστηκε στους Los Angeles Aztecs των ΗΠΑ, έχοντας 27 συμμετοχές και 14 γκολ και ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος.

  • Την επόμενη περίοδο (1980/81) μετακόμισε στην Ουάσινγκτον και τους Washington Diplomats (32 συμμετοχές και 12 γκολ).

  • Τον Μάρτιο του 1981, ο Κρόιφ επέστρεψε στην Ισπανία και ξαναφόρεσε τα “μπλαουγκράνα”, όχι όμως για την Μπαρτσελόνα, αλλά για την Λεβάντε, η οποία τότε αγωνιζόταν στην Segunda División. Εκεί έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν έχοντας μόλις 10 συμμετοχές και 2 τέρματα, αφού αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και κόντρες με τη διοίκηση του συλλόγου.

  • Στη δεύτερη θητεία του στον “Αίαντα”, σε μια ιδιαίτερα εκφραστική και μάλλον καθόλου κολακευτική φωτογραφία! (1981). Ο Κρόιφ αγωνίστηκε δυο σεζόν στην πρώτη του ομάδα (1981-1983) έχοντας 46 συμμετοχές και 16 γκολ.

  • Ενώ όλα έδειχναν ότι η καριέρα του είχε φτάσει στο τέλος της, όταν το καλοκαίρι του 1983 ο Άγιαξ δεν του ανανέωσε το συμβόλαιό του, ο Κρόιφ επέλεξε να αγωνιστεί για μια σεζόν (1983/84) στην μεγάλη αντίπαλο του “Αίαντα”, την Φέγενορντ, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ (44 συμμετοχές και 13 γκολ), ενώ ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης του ολλανδικού πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας με θριαμβευτικό τρόπο την ποδοσφαιρική του πορεία μέσα στα γήπεδα.

  • Το περίφημο “Cruyff Turn”, η εντυπωσιακή ντρίμπλα που καθιέρωσε ο Ολλανδός σταρ, με την προσποίηση πάσας ή σουτ και την στροφή 180 μοιρών μαζί με τη μπάλα, αποφεύγοντας τον αντίπαλό του. Το “θύμα” εδώ, ο Γερμανός Μπέρτι Φογκτς.

  • Ο Γιόχαν Κρόιφ μαζί με τον Θεό Ντιέγο Μαραντόνα και τον “ξανθό άγγελο” Μπερντ Σούστερ. Ποδοσφαιρική θρησκεία στα καλύτερά της! (1983)

  • Το 1988, ο Κρόιφ ανέλαβε τον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Είχε ήδη προπονήσει μια τριετία τον Άγιαξ (1985-1988), κατακτώντας δυο Κύπελλα Ολλανδίας και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Στη φωτογραφία τον βλέπουμε μαζί με τον μεγάλο μαθητή του, Πεπ Γουαρδιόλα.

  • Ο Κρόιφ έμεινε 8 χρόνια στην Μπαρτσελόνα (1988-1996). Δημιούργησε την περίφημη “Dream Team”, με την οποία κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Ισπανίας, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών, 3 ισπανικά Σούπερ Καπ και 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Εδώ, στον πάγκο των “μπλαουγκράνα” μαζί με τον πρώην συμπαίκτη και βοηθό του, Κάρλες Ρεσάκ.

  • Η κορυφαία στιγμή στην προπονητική καριέρα του Γιόχαν Κρόιφ ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τη Μπαρτσελόνα το 1992. Εδώ, οι θριαμβευτές ποζάρουν για την αναμνηστική φωτογραφία (20/5/1992).

  • Ο Γιόχαν Κρόιφ μαζί με τον γιό του, Τζόρντι, ο οποίος επίσης έκανε καριέρα ποδοσφαιριστή, παίζοντας ανάμεσα σε άλλες, στην Μπαρτσελόνα, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Αλαβές.

  • Στις 26 Μαρτίου του 2010, η διοίκηση του Τζουάν Λαπόρτα έδωσε στον Κρόιφ τον τίτλο του επίτιμου προέδρου της Μπαρτσελόνα για να τον τιμήσει για όσα πρόσφερε στον σύλλογο ως παίκτης και ως προπονητής. Λίγους μήνες αργότερα, ο νέος τότε πρόεδρος, Σάντρο Ροσέλ, αφαίρεσε αυτόν τον τίτλο από τον Ολλανδό…

  • Κρόιφ και Λαπόρτα είχαν πάντοτε τις καλύτερες σχέσεις. Εδώ οι δυο τους την ημέρα της παράδοσης της προεδρίας στον Σάντρο Ροσέλ (1/7/2010).

  • Ο Κρόιφ χαιρετάει τον Ραούλ, ενώ παρακολουθούν οι Μπεγκιριστάιν και Βαλντάνο, λίγο πριν την έναρξη του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ του 2010.

  • Στην κερκίδα των επισήμων του “Καμπ Νόου” μαζί με τους Γουαρδιόλα και Μπεγκιριστάιν (2010).

  • Στις ελεύθερες ώρες του, ο Γιόχαν Κρόιφ παίζει γκολφ.

  • Στις 2 Νοεμβρίου του 2009 ο Κρόιφ ανέλαβε τη θέση του εκλέκτορα της Εθνικής ομάδας της Καταλονίας. Παρέμεινε σε αυτό το πόστο μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Εδώ τον βλέπουμε στον τελευταίο του αγώνα στους πάγκους, πριν ξεκινήσει η φιλική αναμέτρηση Καταλονίας και Νιγηρίας (2/1/2013)

  • Στην επίσημη παρουσία του βιβλίου του, “Ποδόσφαιρο, η φιλοσοφία μου” (22/11/2012).

  • Ο Κρόιφ σε μια εκδήλωση του ιδρύματος που φέρει το όνομά του και ασχολείται με ποικίλες δραστηριότητες, με κεντρικό άξονα την προώθηση του ποδοσφαίρου στα μικρά παιδιά (28/5/2010).

  • Ο Κρόιφ μαζί με τον Φεδερίκο Μπααμόντες, τον πρώτο Ισπανό ποδηλάτη που κέρδισε τον Γύρο της Γαλλίας. Ο Ολλανδός είναι δηλωμένος φαν της ποδηλασίας.

  • Στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του Τζόρντι Μάρκος με θέμα τον Κρόιφ και τίτλο “L’ ultim partit en Barcelona” (3/11/2014)

  • Πηγές: As, Marca, Mundo Deportivo, worldofjohancruyff.com, fcbarcelona.com, ajax.nl, 4dfoot.com, uefa.com, cruyff.com, cruyffclassics.com, wiki

    Βίντεο: Το εκπληκτικό γκολ εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης και του Μιγκέλ Ρέινα που πέτυχε ο Κρόιφ με μια εντυπωσιακή εναέρια προσπάθεια (22/12/1973)

    Βίντεο: Το πρώτο clasico του Κρόιφ στην Ισπανία εξελίχθηκε σε μια εντυπωσιακή παράσταση μέσα στο “Μπερναμπέου” με την Μπαρτσελόνα να κερδίζει 0-5 (17/2/1974)

    Βίντεο: Το ντοκιμαντέρ με τίτλο “En un momento dado” μπορεί να έχει διάρκεια μιάμιση ώρα, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να το δείτε. Η καλύτερη παρουσίαση για τον Κρόιφ.

    2/15PLAYLIST

    ΑΝΑΛΥΣΗ

    Πώς η πρόταση του οικονομικού επιτελείου στους δανειστές αποτελειώνει τη μεσαία τάξη (Πίνακες)
    ΤΕΣΤ

    Εσείς μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα το οποίο δυσκολεύει τους μισούς φοιτητές των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου;
    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

    Τι αμαξάρες έχεις οδηγήσει ρε Batman;
    ΜΟΥΣΙΚΗ

    Κι όμως! Ο καινούργιος δίσκος του Παυλίδη φέρνει πολύ σε Διάφανα Κρίνα
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

    “Πόλεμος” με γυμνές φωτογραφίες
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ

    Τι είναι και τι δεν είναι το Ισλάμ. Ο ρόλος των τζιχαντιστών και το δόγμα του σοκ

    FOLLOW SPORT24

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV
    Πέμπτη, 24/03
    ΟΛΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜΠΑΣΚΕΤ
    15:00
    The Players Championship
    Manchester, United Kingdom, Day 3
    16:30
    Γύρος της Καταλονίας
    Baga – Port Aine
    17:00
    ATP Masters
    Μαϊάμι
    19:00
    Λοκομοτίβ Κουμπάν – Ερυθρός Αστέρας
    Euroleague
    19:00
    Σκρα Μπελχάτοβ – Ζενίτ Καζάν
    Champions League
    20:00

    4

    5

    6

    Ελλάδα – ΜαυροβούνιοΠηγή

    Leave a Reply