Γιώργος Στάσσης: Δραματικά χειρότερη η κατάσταση στη ΔΕΗ-Πάνω από 750 εκατ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα

0

Ως δραματική περιέγραψε την κατάσταση στη ΔΕΗ, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Στάσσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, την Πέμπτη, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για ταμειακό έλλειμα το οποίο ξεπερνά τα 750 εκατ. ευρώ.

Σε αντίθεση με τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Εμ. Παναγιωτάκη, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης για λαμπρές προοπτικές στη Δημόσιο Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ο κ.Στάσσης μετά την εκλογή του και συνομιλώντας με δημοσιογράφους περιέγραψε μια δραματική την εικόνα που έχει από την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.

«Το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ. ευρώ αυξάνεται δραματικά όσο περνάει ο χρόνος. Πρέπει να περάσουμε τον κάβο, να βρούμε άμεσα το μείγμα των μέτρων για να έχουμε πρόβλεψη θετικών ταμειακών ροών». Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ όταν ρωτήθηκε για το αν το ταμειακό έλλειμμα είναι της τάξης των 800 – 900 εκ. ευρώ απάντησε θετικά και διευκρίνισε επίσης πως το προαναφερόμενο ταμειακό έλλειμμα είναι σε 12μηνη πρόβλεψη, ενώ τονίζοντας την άσχημη κατάσταση της επιχείρησης υπογράμμισε πως «οι συνέπειες, αν δεν λάβουμε μέτρα, θα είναι οι τράπεζες να εγγράψουν τα δάνεια ως NPLs» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το χρόνο λήψης των μέτρων είπε ότι αυτά θα πρέπει να ληφθούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε ο ορκωτός λογιστής να μην κάνει παρατηρήσεις στην έκθεση του (24 Σεπτεμβρίου) για τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα.

Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για το ποιο είναι το εκτιμώμενο χρονικό διάστημα αναστροφής της κατάστασης της ΔΕΗ, είπε: «Στην Enel Ρουμανίας τα αποτελέσματα φάνηκαν από τον τρίτο χρόνο. Όμως η ΔΕΗ είναι πολύ μεγαλύτερη επιχείρηση και μεγαλύτερα τα μεγέθη…»

ΠΗΓΗhttps://www.mononews.gr/business/energy/giorgos-stassis-dramatika-chiroteri-i-katastasi-sti-dei-afxanete-to-tamiako-ellimma

Απάντηση