Γιατί τη μοιραία ημέρα δεν πήρε το αυτοκίνητό του;

0

wp-1465540069300.jpeg

  • Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του τραγικού τέλους του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου
  • Καρέ – καρέ εξετάζουν τα πλάνα από τις κάμερες της Αττικής Οδού οι Αρχές
  • Με αναμμένα τα “αλάρμ” προσπάθησε να σταματήσει δεξιά αλλά δεν τα κατάφερε λόγω των διερχόμενων οχημάτων
  • Όταν πλέον είχε καταλάβει πως έπρεπε να εγκαταλείψει το φλεγόμενο όχημα, προσπάθησε να βγει και από την πόρτα του συνοδηγού αλλα δεν πρόλαβε
  • Το δικό του αυτοκίνητο βρισκόταν στο συνεργείο τις τελευταίες ημέρες
  • Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την αυτοψία των εμπειρογνωμόνων της οικογένειας στο σημείο που κάηκε ζωντανός ο δημοσιογράφος
    Απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που υπάρχουν στην υπόθεση του τραγικού τέλους του Παναγιώτη Μαυρίκου προσπαθούν να δώσουν οι Αρχές. Όλα αυτά την ώρα που σήμερα το πρωί, οι εμπειρογνώμονες της οικογένειας του εκδότη έκαναν αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας στην Αττική Οδό.

Τα τελευταία λεπτά
Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, μελετούν πλάνο – πλάνο τις εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας της Αττικής Οδού.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει τον Παναγιώτη Μαυρίκο να προσπαθεί να βγει και από την πόρτα του συνοδηγού
Το Posrsche Cayenne του εκδότη φαίνεται να κινείται στη μεσαία λωρίδα με περίπου 110 χιλιόμετρα την ώρα. Κάποια στιγμή κάνει ζιγκ ζαγκ, δείχνοντας ότι είτε ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας, είτε πως έχει ξεκινήσει να εκτυλίσσεται μία “τυφλή” φωτιά που έχει ως αποτέλεσμα το να μπουν καπνοί στην καμπίνα.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ανάβει “αλάρμ” στη μεσαία λωρίδα και φαίνεται μία αρχική προσπάθεια να οδηγήσει το αυτοκίνητο στην ΛΕΑ. Ωστόσο λόγω του ότι τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν με ταχύτητα δεν τα καταφέρνει και μετά τη γέφυρα του Mall, πάντα με αναμμένα τα “αλάρμ”, κατευθύνεται σταδιακά πριος την αριστερή λωρίδα.

Είναι το σημείο μετά τη γέφυρα που οι καπνοί έχουν αρχίσει να πυκνώνουν. Μειώνει σταδιακά την ταχύτητα και τότε φουντώνει η φωτιά. Υπάρχει η κίνησή του να βγει από την πόρτα, αλλά “φρακάρει” στο στηθαίο και διαπιστώνεται νέα κίνησή του να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού, ωστόσο η φωτιά πλέον είναι πολύ μεγάλης έντασης και ο Παναγιώτης Μαυρίκος δεν προλαβαίνει να απεγκλωβιστεί.

Το δικό του αυτοκίνητο και η μοιραία επιλογή
Σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει το περιβάλλον του, το δικό του αυτοκίνητο, το είχε εκείνες τις ημέρες στο συνεργείο και κυκλοφορούσε με ταξί.

Εκείνη την ημέρα πήρε εκτάκτως το αυτοκίνητο της συζύγου του γιατί έπρεπε να πάει σε ένα επαγγελματικό ραντεβού…

Η αυτοψία των εμπειρογνωμόνων της οικογένειας
Επιτόπια αυτοψία στο σημείο όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο εκδότης της εφημερίδας, “Ακρόπολη”, Παναγιώτης Μαυρίκος, πραγματοποιούν οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχουν οριστεί από τους συγγενείς του εκδότη, κ.κ. Ραυτογιάννης και Διαμαντής.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σχετικά με την αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά στο όχημα. Τα έως τωρα στοιχεία δείχνουν πως το σενάριο του δυστυχήματος είναι το πιο πιθανό.

Click4more: Μαυρίκος: Συγκλονιστική μαρτυρία! “Φοβήθηκαν και το άφησαν στο έλεος του Θεού” (ΒΙΝΤΕΟ)
Όπως είχε εξηγήσει τις τελευταίες μέρες ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας δεν μπόρεσαν να ειναι παρόντες στην αυτοψία που διεξήγαγε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών.

Οι εμπειρογνώμονες πρόκειται να αναζητήσουν ίχνη καυσίμου κατά μήκος της ασφάλτου. Παράλληλα, θα εξετάσουν γιατί το πολυτελές όχημα έπιασε τοσο γρήγορα φωτιά.

Επίσης, τη Δευτέρα (13.06.2016) τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας και οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών θα εξετάσουν το μοιραίο αυτοκίνητο. Το σχετικό πόρισμα αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

Πηγη

Leave a Reply