ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ;

0

Γράφει η ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΤΣΟΓΛΟΥ

Καθώς κι αυτή η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, έρχεται η ώρα του απολογισμού. Έμαθαν; Τι έμαθαν; Περάσαμε και δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης με όλες τις γνωστές δυσχέρειες. Είχαμε εκπαιδευτικούς; Βιβλία, εξοπλισμό; Πόσα μαθήματα χάθηκαν; Είναι μεγάλο το στοίχημα της εκπαίδευσης, ιδίως αν αναλογιστούμε πως τα παιδιά μας καλούνται να ζήσουν σε έναν κόσμο που υπερβαίνει πια τα όρια της τοπικής κοινωνίας, σ’ έναν κόσμο ανταγωνιστικό, με υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα για κάθε οικογένεια που μεριμνά για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών της και των δεξιοτήτων τους.

Στο δίλημμα ΙΔΙΩΤΙΚΗ ή ΔΗΜΟΣΙΑ εκπαίδευση δεν υπάρχει σωστή κι εσφαλμένη απάντηση: είναι ζήτημα επιλογής, όχι κόστους. Είναι γνωστά τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά όπως χαρακτηριστικά μάς ανέφερε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, σε μια συνάντηση-συνέντευξη που είχε με τους μαθητές μας, είναι ανάγκη να αλλάξει η κουλτούρα του δημόσιου ελληνικού σχολείου.

Η επιλογή της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν είναι μια ελιτίστικη επιλογή για τους οικονομικά προνομιούχους. Είναι ζήτημα αρχών και προσδοκιών που θέτει κάποιος ως προϋπόθεση για τη διασφάλιση ολοκληρωμένης εκπαίδευσης για τα παιδιά του.

Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Λίγα μέτρα μετά τον Ισθμό, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, οι εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων ΑΤΣΟΓΛΟΥ απλώνονται σε μια έκταση δέκα στρεμμάτων.

Μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα πολλαπλών ταχυτήτων και διαφοροποιημένης διδασκαλίας, ΟΛΟΙ οι μαθητές μας μαθαίνουν κι αναπτύσσουν δεξιότητες. Ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε σχολικούς διαγωνισμούς που καλύπτουν όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων τους, ώστε να δοκιμάζονται και να ανακαλύπτουν πτυχές της προσωπικότητάς τους, αναπτύσσοντας την ανθεκτικότητά τους. Πρωτότυπες δράσεις, που καλύπτουν ολόκληρο το σχολικό έτος, σχολικές εκδρομές εντός κι εκτός Ελλάδας έρχονται να συμπληρώσουν το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, ώστε με βιωματικό τρόπο μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν, να σκέφτονται, να εμπνέονται, να κρίνουν, να αξιολογούν, με στόχο να εξελιχθούν σε δημοκρατικούς πολίτες.

Έχοντας ως προτεραιότητα την διασφάλιση της ολιστικής εκπαίδευσης, οι μαθητές μας παρακολουθούν τα μαθήματά τους εφαρμόζοντας σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα στις βασικές αίθουσες, πλήρως εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες, μέσα κλιματισμού. Τα μαθήματα ειδικοτήτων διδάσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό: αίθουσα μουσικής, βιβλιοθήκη, κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα εικαστικών, αίθουσα συναισθηματικής αγωγής, ρητορικής, θέατρο, όπου φιλοξενούνται ποικίλες δράσεις κι εκδηλώσεις των Εκπαιδευτηρίων.

Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ είναι το μόνο σχολείο που μεριμνά και για την ψυχική υγεία των μαθητών του. Καταρτισμένη ψυχολόγος συνεργάζεται με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό και παρεμβαίνει μέσα από το παιχνίδι και τον διάλογο, ώστε οι μαθητές μας να αναπτύξουν συναισθηματική ωριμότητα και δεξιότητες.

Τέχνη και αθλητισμός αποτελούν σημεία αναφοράς για το μαθητοκεντρικό μας σύστημα διδασκαλίας, γι’ αυτό και στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων μας στεγάζεται και το ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ATSOGLOU SWIMMING CENTER, με 2 πισίνες, η μία με 4 διαδρομές και μία baby swimming pool, όπου τα βρέφη ηλικίας 2 μηνών έως 2 ετών εξοικειώνονται με το νερό, συντροφιά με το γονέα τους. Είναι το πιο σύγχρονο -φιλικό στο περιβάλλον- κολυμβητήριο που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα, καθώς διαθέτει φωτοβολταϊκά συστήματα και σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του νερού, προκειμένου να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασίας στους 26-27 βαθμούς.

Το σχολείο αποτελεί ορόσημο για τη ζωή κάθε ανθρώπου. Γι’ αυτό και πρέπει να αποτελεί γι’ αυτόν χώρο ασφάλειας και μάθησης, χώρο πολιτισμού και δημιουργικότητας, ώστε να ξετυλίξει όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς του και να εξερευνήσει τις ανάγκες του.

Παραμένει λοιπόν πάγια η θέση: Η ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΌΝΤΟΣ ΕΊΝΑΙ ΕΠΈΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Leave a Reply