Γιατί δεν πρέπει να τρέχεις με το κινητό σου στο χέρι

0

Το smartphone έχει μεταμορφωθεί για τα καλά σε προέκταση του χεριού μας, μόνο που όταν γυμναζόμαστε ή τρέχουμε πρέπει πάση θυσία να το αφήνουμε στη θέση του.

Μπορεί να μοιάζει ιδανική συντροφιά για τις μοναχικές ώρες στο πάρκο, οι ειδικοί προειδοποιούν όμως πως, πέρα από την ασφάλειά μας (απόσπαση προσοχής), υπονομεύει και την υγεία μας.

Το τρέξιμο με το κινητό στο χέρι μπορεί να προκαλέσει λοιπόν τραυματισμούς στο ισχίο και τους ώμους. Το κινητό στο χέρι επιφέρει μικρές ανισορροπίες στο σώμα, που μπορεί με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε τραύματα στο ισχίο, το πόδι και τους μυς του ώμου.

Αυτό μας λέει η Alexa Duckworth-Briggs, να βάζουμε το κινητό μας σε θήκη στη μέση μας ή σε τσαντάκι. «Το να κρατάς κάτι στα χέρια σου έχει αντίκτυπο στο βάδισμά σου. Προκαλεί μυϊκές ανισορροπίες και επηρεάζει την κατανομή του βάρους στο σώμα».

Και συνεχίζει: «Οι άνθρωποι τείνουν να κρατούν το κινητό στο ίδιο χέρι, σαν συνήθεια. Με το να κάνεις ένα χέρι βαρύτερο, αλλάζεις την ορμή κίνησης των άκρων. Τότε το σώμα σου θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει για την ανισορροπία με το να δουλέψει κάποιους μυς σκληρότερα από άλλους. Έτσι μπορεί να συμβούν επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί».

Είναι μάλιστα πιθανότερο, σύμφωνα πάντα με την ειδικό, να παρατηρήσεις προβλήματα στην αντίθετη πλευρά από αυτή που κρατάς το smartphone…

πηγη

Απάντηση