Για ποιο λόγο πονάει το στομάχι σου μετά το σεξ

0

Νιώθεις πόνο στο στομάχι μετά το σεξ; Δεν είσαι η μόνη! Είναι πολύ συχνό φαινόμενο και είναι εντελώς φυσιολογικό. Ας δούμε κάποιες από τις αιτίες που σου προκαλούν αυτό τον πόνο και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό.

1. Η στάση στο σεξ

Η πιο συχνή αιτία για τον πόνο στο στομάχι είναι η στάση που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του σεξ. Εντοπίστε ποιες είναι εκείνες οι στάσεις που σας ενοχλούν και αποφύγετε τις. Ορισμένες στάσεις ενδεχομένως να επιτρέπουν τη βαθιά διείσδυση, η οποία ευθύνεται για τον πόνο που νιώθετε.

2. Κολπική ξηρότητα

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κολπική ξηρότητα, η τριβή κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να είναι επίπονη. Προσπαθήστε να ξεκινήσετε με περισσότερο “παιχνίδι” πριν το σεξ. Και αν συνεχίζει να υπάρχει η ξηρότητα, χρησιμοποιήστε κάποιο λιπαντικό

3. Έχετε κύστεις στις ωοθήκες σας

Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα είναι οι κύστες ωοθηκών, από τις οποίες υποφέρουν πολλές γυναίκες. Σε αυτή την περίπτωση, ζητήστε υπερηχογράφημα από τον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα.

4. Περίοδος

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο πονάς (κατά τη διάρκεια ή και μετά το σεξ) είναι η περίοδος. Αν τα παυσίπονα δεν σε βοηθούν, τότε ίσως καλύτερα να αποφύγεις τη σεξουαλική επαφή αυτές τις μέρες.

5. Λοίμωξη ή άλλη νόσος

Μια κολπική λοίμωξη ή κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος μπορεί να οφείλονται για τον πόνο που νιώθετε μετά το σεξ. Απευθυνθείτε στον γυναικολόγο σας για περισσότερη καθοδήγηση. Μην αμελείτε τις ετήσιες εξετάσεις σας για ΣΜΝ.

6. Άγχος

Το άγχος/στρες μπορεί να έχει άμεση επίπτωση στην υγεία σας. Μια συναισθηματική δυσφορία (ή ακόμη κι αν απλά δεν νιώθετε άνετη) μπορεί να σας προκαλέσει ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως πόνοι στην περιοχή της κοιλιάς.

7. Ινομυώματα

Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών (20-70%) θα εμφανίσουν ινομυώματα κατά τη διάρκεια της γόνιμής τους ηλικίας. Τα οποία μπορεί να είναι καλοήθεις όγκοι, ωστόσο μπορεί να προκαλούν πόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας για υπερηχογράφημα ή μαγνητική τομογραφία και την αντίστοιχη θεραπεία

8. Ενδομητρίωση

Μια ακόμη πολύ σοβαρή πάθηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει αφόρητο πόνο κατά τη διάρκεια ή και μετά την ερωτική επαφή. Επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας για υπερηχογράφημα ή λαπαροσκόπη και την αντίστοιχη θεραπεία.

9. Κεκλιμένη μήτρα

Η κεκλιμένη μήτρα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Περίπου το 30% των γυναικών πάσχουν από κεκλιμένη μήτρα, η οποία μπορεί να μην είναι μία παθολογική κατάσταση, ωστόσο μπορεί να προκαλεί πόνους. Προσπαθήστε να έχετε μια πιο ρηχή διείσδυση κατά την ερωτική επαφή.

10. Χλαμύδια

Τέλος, ένας ακόμα παράγοντας για τον πόνο στο στομάχι μετά το σεξ, μπορεί να είναι τα χλαμύδια. Ένα σύνηθες σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, που καθιστά επώδυνη τη σεξουαλική επαφή. Μην αγνοείτε το ετήσιο Τεστ Παπανικολάου και τις συμβουλές του γυναικολόγου σας. Χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό κατά την ερωτική επαφή

Πηγή:gobeawesome.gr

Leave a Reply