Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι τι σήμαινε επίδομα επί ΠΑΣΟΚ

0
Με αφορμή το Συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑΣΟΚ και λοιπά) λέμε να θυμηθούμε τα “τι” και τα “πως” φτάσαμε στην σημερινή φρικτή οικονομική κατάσταση.
Σήμερα, τα εισοδήματα όλων συρρικνώνονται, οι μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς δεν έχουν τέλος, η ανεργία καλπάζει και κανείς δεν φαίνεται να θυμάται πως φτάσαμε ως εδώ.
Και ενώ το μέλλον προβλέπεται δραματικό, πολλοί είναι αυτοί που στις συζητήσεις “αναπολούν” την πλασματική ευημερία που ζούσαμε τη δεκαετία του 1990.
Τότε που το παράλογο συγκατοικούσε με το λογικό, τότε που τίποτα δεν φαινόταν περίεργο, στους βουλευτές που ψήφιζαν νόμους που τώρα θα έκαναν τον Τόμσεν την Βελκουλέσκου και τον Σόϊμπλε να φάνε τις σάρκες τους.
Δείτε 5 σκανδαλώδη επιδόματα, που απολάμβαναν οι υπάλληλοι επί εποχής ΠΑΣΟΚ και μετά δείτε όλους αυτούς που χειροκροτούν στο συνέδριο με άλλα μάτια:
Αποτέλεσμα εικόνας για πασοκ 1985
Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690€/μήνα
Η προθέρμανση σώζει τους αθλητές, έτσι θα το σκέφτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και έδωσαν επίδομα για να ζεσταίνουν τα αυτοκίνητα πριν τα οδηγήσουν.
Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης 310€/μήνα
Εδώ να δώσουμε χίλια δίκια. Η σωστή συμπεριφορά θέλει επιβράβευση, για αυτό και το συγκεκριμένο επίδομα έκανε πάταγο. Όλοι ήταν στην ώρα τους στην δουλειά. Για μετά δεν παίρνω όρκο.
3. Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420€/μήνα 
Προνοητικοί, εκεί στο δημόσιο. Ξέρετε πόσα μικρόβια μεταφέρονται με τα χέρια; Μπράβο στην ελληνική κυβέρνηση που έσωσε το κόσμο από τις ιώσεις.
Αποτέλεσμα εικόνας για σκάνδαλα πασοκ
4. Επίδομα προπέλας (Λιμενικό): 840/μήνα σε 653 άτομα
Λίγο η ακριβή η προπέλα, αλλά εγώ είμαι από στεριά, δεν ξέρω και πολλά.
5. Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870€/μήνα
Και σε αυτό το επίδομα θα συμφωνήσω. Ξέρετε πόσο ενοχλητικό είναι να έχεις βρει τη σωστή θέση στο γραφείο. Αυτή που δεν πιάνεσαι, που δεν κουράζεις γόνατα, αυχένα, και να έρχεται ένα φαξ και να πρέπει να σηκωθείς; Άντε να την ξαναβρείς αυτή τη θέση.

Leave a Reply